Την Τετάρτη απολογείται στον ανακριτή ο 16χρονος ο ο οποίος σκότωσε τον πατέρα του στα Καλύβια.

Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο ανήλικος δράστης ζήτησε προθεσμία μέχρι τη Τετάρτη και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση στην Ασφάλεια.

Το θύμα είχε δύο παιδιά με την πρώην σύντροφο και μητέρα του ανήλικου δράστη, τον 16χρονο όπου και συνελήφθη άμεσα και ακόμα ένα ηλικίας 19 ετών. Επισημαίνεται ότι ο 19χρονος έμενε άλλου με τη μητέρα, ενώ ο 16χρονος έμενε με τον πατέρα μέχρι να ενηλικιωθεί.

Σύμφωνα με όσα φερεται να έχει υποστηρίξει ο 16χρονος, έχει υποστεί χρόνια κακοποίηση και προσβλητική συμπεριφορά τόσο εκείνος όσο και η μητέρα του με τον αδελφό του. Ο 16χρονος περίμενε να ενηλικιωθεί για να φύγει και αυτός, ακολουθώντας τη μητέρα και τον αδελφό του, που είχαν ήδη φύγει από το σπίτι.

Πολλαπλές μαχαιριές σε κοιλιά, θώρακα και πλάτη

Ο 16χρονος κατάφερε πολλά τραύματα στην κοιλιακή χώρα, στον θώρακα και στην πλάτη. Μάλιστα, κατά την έρευνα των αστυνομικών Αρχών, ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και μία λάμα. Επισημαίνεται ότι ο έφηβος δεν έχει κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα, ούτε έχει σχέση με ναρκωτικές ουσίες, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Όλα έγιναν εν βρασμώ»

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, ανέφερε, το Σάββατο (23/12), ότι ο 16χρονος συλληφθείς είπε πως «όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής» κατά την πρώτη κατάθεσή του στους αστυνομικούς. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Μπαλάσκα, «υπήρχαν συχνοί διαπληκτισμοί λόγω της αυταρχικότητας του πατέρα, τον κατακρεούργησε με ένα μαχαίρι».