Μια άγνωστη μέχρι τώρα φωτογραφία της 16χρονης Πριγκίπισσας Νταϊάνα ως παρανυφάκι στο γάμο της αδελφής της έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στο στιγμιότυπο, που τραβήχτηκε το 1978, δείχνει την έφηβη Νταϊάνα με ένα μακρύ λευκό και κόκκινο φόρεμα με σχέδια και κρατώντας ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα. Η Τζέιν Σπένσερ παντρεύτηκε τον Ρόμπερτ Φέλοους, τον βοηθό ιδιωτικό γραμματέα της Βασίλισσας, στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στις 20 Απριλίου 1978.

Ήταν ένα χρόνο αφότου η Νταϊάνα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον Κάρολο, ο οποίος έβγαινε για λίγο με τη μεγαλύτερη αδερφή της Σάρα. Η εικόνα, που προέκυψε από το αρχείο του βασιλικού σχεδιαστή μόδας Bill Pashley, πουλήθηκε για περισσότερες από 7.000 λίρες στο Hansons Auctioneers του Etwall, στο Derbyshire.

H φωτογραφία:

Η επιστολή της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Περιλάμβανε επίσης μια επιστολή της πριγκίπισσας Νταϊάνα τρεις εβδομάδες μετά τον Βασιλικό Γάμο, στην οποία αστειευόταν για το κλίμα της Σκωτίας. Η Νταϊάνα και ο Πρίγκιπας Κάρολος είχαν μόλις επιστρέψει στο Balmoral μετά τον μήνα του μέλιτος στη Μεσόγειο με το Royal Yacht Britannia τη στιγμή που γράφονταν τα γραφόμενα τον Αύγουστο του 1981.

Στην αρχή δυσκολεύτηκε να μπει στο δωμάτιό της λόγω των κουτιών με φούστες και σκωτσέζικα ρούχα που της είχε στείλει ο αείμνηστος κύριος Pashley. Του έστειλε ένα γράμμα ευχαριστώντας τον που έφτιαξε τα ρούχα της για να φορέσει κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Balmoral. Αναφέρθηκε στον γάμο της 19 ημέρες νωρίτερα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, λέγοντας ότι μπορούσε να θυμηθεί ‘τα περισσότερα από όσα συνέβησαν.’

«Όταν έφτασα πίσω εδώ, ήταν δύσκολο να μπω στο δωμάτιό μου, λόγω δύο τεράστιων κουτιών που μπλοκάρουν κάθε είδους είσοδο!,», έγραψε εκείνη.

Το αρχείο στάλθηκε σε δημοπρασία από την οικογένεια του κ. Pashley, ο οποίος πέθανε το 2014. Μαζί του υπήρχαν 13 βασιλικές χριστουγεννιάτικες κάρτες που είχε στείλει η Νταϊάνα στον Μπιλ από το 1981 έως το 1994.

*Πληροφορίες από Daily Mail