Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν το πρωί της Κυριακής σε ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας γιορτής στην πόλη Σαλβατιέρα της πολιτείας Γκουαναχουάτο, στο κεντρικό Μεξικό, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Θύματα της φονικής επίθεσης 23 άτομα, οι 12 εκ των οποών έπεσαν νεκροί

«Έως τώρα, 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους», δήλωσε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X η εισαγγελία του Γκουαναχουάτο, μια από τις πιο βίαιες Πολιτείες του Μεξικού λόγω της παρουσίας εγκληματικών συμμοριών.

Την ίδια ώρα άλλοι 11 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τις τοπικές δημοτικές αρχές, συνολικά 23 άτομα υπήρξαν θύματα της ένοπλης επίθεσης, από αυτούς συνολικά 12 άνθρωποι έπεσαν νεκροί και οι υπόλοιποι 11 τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία γειτονικών δήμων.

Πυροβολούσε ανεξέλεγκτα, πυρπόλησε και οχήματα προτού αποδράσει

Σύμφωνα με πληροφορίες μαρτύρων, ο ένοπλος δράστης εισέβαλε στο κέντρο όπου διεξαγόταν η γιορτή και ξεκίνησε να πυροβολεί ανεξέλεγκτα αφήνοντας πίσω του δεκάδες θύματα. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, έχοντας πυρπολήσει δύο οχήματα και δύο μοτοσυκλέτες.

Η Εισαγγελία της πολιτείας του Γκουαναχουάτο εξέδωσε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταδικάζοντας την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε στη Σαλβατιέρα. Ήδη διεξάγονται οι σχετικές έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων.

Σφαγή σε κουρείο της ίδια κοινότητας, τέσσερις νεκροί

Επιπλέον, ανέφεραν ότι στον δήμο Σαλαμάνκα της ίδιας κοινότητας καταγράφηκε άλλη μια σφαγή σε τοπικό κουρείο, όπου δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα.