Μια πραγματική «κόλαση» αναμένει τους οδηγούς τις επόμενες ώρες καθώς από το μεσημέρι και μετά θα σημειωθεί τεράστιο μποτιλιάρισμα στις περισσότερες οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με πηγές από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Αθηναίων, σήμερα το απόγευμα Παρασκευής αναμένεται να αποδειχθεί το δυσκολότερο της χρονιάς από πλευράς κίνησης.

Κι αυτό διότι από τη μία είναι η γιορτινή εορταστική κίνηση με τα ανοιχτά μαγαζιά και από την άλλη οι πορείες στο κέντρο εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού την Κυριακή.

Το εκρηκτικό κοκτέιλ, μάλιστα, έρχονται να συμπληρώσουν και οι μετεωρολογικές προβλέψεις για ραγδαία επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις.

Απογευματινές ώρες αιχμής

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, βιώνουμε μια χρονική μετατόπιση της κίνησης και οι απογευματινές ώρες αιχμής έχουν γίνει πολύ πιο δύσκολες από τις πρωινές.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 14:30 μέχρι και τις 20:30-21:00 αυτήν την εβδομάδα, οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι κατέγραψαν μεγάλη συμφόρηση.

Σήμερα Παρασκευή, μετά τη λήξη του δακτυλίου στις 15:00, σε συνδυασμό με την προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα στις 19:00 αλλά και τις μετεωρολογικές προβλέψεις για βροχή, οι οδηγοί θα κληθούν να οπλιστούν με τεράστια υπομονή.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες αναμένονται στο κέντρο της Αθήνας, στον Κηφισό, στη Βασιλέως Κωσταντίνου , στην Αρδηττού, στην Κηφισίας και στη Βασιλίσσης Σοφίας.