Ένα στούντιο στο Μανχάταν είναι υποψήφιο για τον τίτλο της πιο μικροσκοπικής κατοικίας.

Τα μικροσκοπικά διαμερίσματα δεν αποτελούν σπάνιο γεγονός στη Νέα Υόρκη, αλλά οι χρήστες του διαδικτύου πιστεύουν ότι αυτό το στούντιο στο Greenwich Village μπορούσε να είναι ο νικητής εάν γινόταν διαγωνισμός.

Ένα βίντεο με περιήγηση στο στούντιο αυτό έχει γίνει viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 12,5 εκατομμύρια προβολές μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, και πολλούς να μένουν άναυδοι με το μέγεθός του αλλά και την αδιανόητα υψηλή τιμή του.

«Καλώς ήρθατε στη Νέα Υόρκη» έγραψε στη λεζάντα του βίντεο, η καλλιτέχνιδα Tzatevna ξεκινώντας την περιήγηση.

Μόλις μπει κανείς στο διαμέρισμα, αυτό που βλέπει είναι ένας πολύ μικρός διάδρομος με μια πόρτα για το μπάνιο και στη συνέχεια έναν μικροσκοπικό ενιαίο χώρο που χρησιμεύει ως υπνοδωμάτιο, κουζίνα και σαλόνι. «Αυτό είναι όλο» σχολιάζει στο βίντεο, μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά, πριν προσθέτει «περιμένετε την τιμή», η οποία ανέρχεται στα 2.300 δολάρια το μήνα.

Πάρτι στα Social

Όπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο έχει προκαλέσει μια σειρά από ξεκαρδιστικές αντιδράσεις από τους σχολιαστές του. «Δεν υπάρχει ντουλάπα;» ρώτησε κάποιος με έναν άλλον να απαντά: «Βασικά, αυτή είναι ντουλάπα». Ένας άλλος ρώτησε: «Το πλυντήριο πιάτων γιατί; Θα διοργανώσεις πάρτι στο μπάνιο;» ενώ ένας άλλος χωρίς να μασάει τα λόγια του, έγραψε: «Ένα πολυτελές κελί φυλακής».

Το συγκεκριμένο στούντιο πάντως, έχει και πλεονεκτήματα: «Είναι σε προνομιακή τοποθεσία, στην καρδιά του Greenwich Village, έχει ένα μεγάλο παράθυρο, έναν τοίχο με εμφανή τα τούβλα και όλα είναι καθαρά, ηλιόλουστα, με πλυντήριο πιάτων» προσθέτει η Tzatevna.

Όπως εξήγησε στην New York Post η καλλιτέχνης, έψαχνε μαζί με τον σύντροφό της ένα διαμέρισμα μεγαλύτερο από το «πολύ μικρό στούντιο» που νοίκιαζαν στο Σόχο για 1.700 δολάρια. «Ήρθαμε να ρίξουμε μια ματιά και είδαμε απλώς ένα ‘στου’ αντί για στούντιο» είπε. «Ειλικρινά, δεν ήμουν προετοιμασμένη να δω ένα τόσο μικρό διαμέρισμα. Είναι σίγουρα το μικρότερο διαμέρισμα που έχω δει ποτέ, σοκαρίστηκα».

Πάντως, το στούντιο δεν έμεινε ξενοίκιαστο για πολύ καιρό. Όπως είπε, ένας άλλος άνδρας υπέγραψε τελικά το μισθωτήριο συμβόλαιο. «Έκλεισε τη συμφωνία αμέσως – είπε ότι αυτό ήταν το μόνο που χρειαζόταν – τέλεια τοποθεσία και τιμή γι’ αυτόν».