Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε το μεσημέρι 66χρονος δικηγόρος εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης 6 ετών για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού.

Συγκεκριμένα ο 66χρονος είχε καταφέρει να αρπάξει μέσα σε 4 χρόνια από λογαριασμούς υπέργηρου προσώπου 780.000 ευρώ.

Δικαστικός συμπαραστάτης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος από το 2008 έως το 2012 είχε την ιδιότητα του δικαστικού συμπαραστάτη και την πλήρη διαχείριση της περιουσίας του υπέργηρου προσώπου.

Μετά από σχετική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 66χρονο όλο αυτά τα χρόνια υπεξαιρούσε συστηματικά μεγάλα χρηματικά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του θύματος.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το συνολικό ποσό που αποκόμισε ο δικηγόρος ανέρχεται τουλάχιστον στις 780.000 ευρώ.

Τον περασμένο Ιούλιο εκδόθηκε απόφαση του Β’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για το αδίκημα της Υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση με ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Μέχρι σήμερα ο 66χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος ωστόσο μετά από αναζητήσεις και σχετικές πληροφορίες η Αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει το μεσημέρι στην περιοχή του Αλίμου και να του περάσει χειροπέδες.

Πριν 26 χρόνια

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος είναι γνωστός στις Αρχές αφού στο παρελθόν έχει απασχολήσει για διάφορες υποθέσεις εκβίασης, υπεξαίρεσης και δωροδοκίας.

Μάλιστα πριν 26 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 1997 0 40χρονος τότε δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος στα νότια προάστια είχε απασχολήσει την επικαιρότητα για υπόθεση εκβιασμού.

Συγκεκριμένα εκβίαζε ιδιοκτήτη πασίγνωστου τότε νυχτερινού κέντρου στην παραλιακή ζητώντας του 6 εκατ. δραχμές προκειμένου να μεσολαβήσει και να μην σφραγιστεί το κατάστημα την περίοδο των Χριστουγέννων μετά από παραβιάσεις στο ωράριο λειτουργίας του.