Συγκλονιστική είναι η περιγραφή διμοιρίτη για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη, ο οποίος ήταν παρών στην επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφός του.

Περιγράφει λεπτό προς λεπτό πώς συνέβησαν τα γεγονότα, πώς έσωσαν τον άτυχο αστυνομικό από το «πεδίο των μαχών» παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες, καθώς η περιοχή είχε μετατραπεί σε Γάζα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην δεύτερη επίθεση που ακολούθησε, η οποία επιδείνωσε την κατάσταση.

Ο διμοιρίτης παρομοιάζει το κλίμα που υπήρχε στα επεισόδια της νύχτας της 7ης Δεκεμβρίου με πολεμικό σκηνικό και σημειώνει πως είναι η πρώτη φορά που αντικρίζει κάτι τέτοιο. Οι εκρήξεις ήταν συνεχείς ακόμη και την ώρα που προσπαθούσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον αστυνομικό, είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για τον αξιοπρεπή τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την όλη κατάσταση ο 31χρονος παρά τον βαρύτατο τραυματισμό του.

Καρέ-καρέ η στιγμή της επίθεσης

«Βλέπαμε την ανάφλεξη στο πόδι του, της ναυτικής φωτοβολίδας, πως τη ζούσε. Ήταν αξιοπρεπέστατος, ούτε ούρλιαζε, ούτε φώναζε, ούτε τίποτα μόνο παρακαλούσε να βγάλουμε από πάνω του αυτό το υλικό. Ήρθε πιο ψύχραιμος συνάδελφος, αμέσως με το γάντι που είχε το αντίστοιχο, τράβηξε τα 3/4 της φωτοβολίδας. Έμεινε όμως ένα μέρος μέσα. Αμέσως προσπάθησα με το γάντι το δικό μου να το βγάλω αλλά έβγαζα μόνο αίμα πάνω στην πληγή» ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε αναφερόμενος στα επεισόδια που εξακολουθούσαν να μένονται και στις επιθέσεις που συνέχισαν να δέχονται οι ίδιοι: «Ήταν αδύνατο. Τον βάζουμε λοιπόν κάτω έχοντας της αισθήσεις και όση ώρα μιλάμε δεχόμαστε επιθέσεις. Βάλαμε τον συνάδελφο μου ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα για να ενεργούν οι συνάδελφοι μου που έπραξαν το τουρνικέ, το διπλό τουρνικέ, για να είναι υπό κάλυψη. Όλα αυτά τα άτομα είχαν δει ότι είχαμε σύρει στο οδόστρωμα έναν άνθρωπο. Γιατί η περιοχή είχε μετατραπεί σε Γάζα. ‘Οταν δεχόμαστε τέτοιου είδους επιθέσεις με τέτοια μέσα, το επίπεδο της επίθεσης αλλάζει».

Και δεύτερη επίθεση με εκρηκτική μολότοφ μετά τη ναυτική φωτοβολίδα – «Ήταν ευθεία βολή»

Μετά τη ρίψη την ναυτικής φωτοβολίδας, ωστόσο, ακολούθησε δεύτερη επίθεση αυτή τη φορά με μολότοφ, δευτερόλεπτα μετά την πρώτη: «Αφού είχε δεχθεί την φωτοβολίδα τη ναυτική, προτιμήσαμε να τον βάλουμε στο έδαφος για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αφού τον βάζουμε ήρθε και η εκρηκτική μολότοφ στο δεξί πόδι όπου αυτή μας έλουσε όλους όσοι ήμασταν εκεί. Και εκεί, λοιπόν, ο συνάδελφος έπαθε εσωτερική αιμορραγία. Έχουμε 2 εγκληματικές πράξεις εδώ. Η μία είναι η φωτοβολίδα και η δεύτερη, έχουμε μια εκρηκτική μολότοφ».

Ήταν πάνω από 200 άτομα, λέει ο αστυνομικός και κάνει λόγο για ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. «Το πρώτο πράγμα που ξεκίνησαν ήταν οι ναυτικές. Εγώ στα χρόνια υπηρεσίας που έχω, τόση ναυτική συσσωρευμένη δεν έχω ξαναδεί από το πρώτο δεκάλεπτο. Ήταν πολλές, ήταν διψήφιος ο αριθμός. Η συγκεκριμένη δεν γκελάρισε. Ήταν ευθεία βολή».

Οι συνάδελφοί του περιγράφουν τον 31χρονο ως έναν αστυνομικό ευγενικό και αξιοπρεπή και του συμπαραστέκονται. Ο 31χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι γιατροί έχουν προχωρήσει σε ακρωτηριασμό του ποδιού του.