Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των τριών σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη, στην αυλή του σπιτιού της, στη Νεοχωρούδα, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Η δίωξη που του απαγγέλθηκε είναι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, πράξη για την οποία καλείται να απολογηθεί σε ανακριτή και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του περιλαμβάνει μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες τα τρία μεγαλόσωμα ζώα (τσοπανόσκυλα) είχαν βγει και κατά το παρελθόν από την περίφραξη της οικίας του 37χρονου.

Δεν έπεισε τον εισαγγελέα ότι δεν αντιλήφθηκε την τρύπα που άνοιξαν τα σκυλιά για να φύγουν

Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, περίπου 30 εκατοστών, απ’ όπου διέφυγαν, χωρίς να αντιληφθεί κάτι ο ίδιος. Κατά πληροφορίες, ο ισχυρισμός αυτός κρίνεται ως μη πειστικός από την εισαγγελική Αρχή, καθώς εκτιμάται ότι η τρύπα υπήρχε από προγενέστερο χρόνο.

«Είναι συντετριμμένος. Εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον χαμό της» είπε ο δικηγόρος του 37χρονου, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Τα σκυλιά τα είχε στην αυλή του περιφραγμένα. Η περίφραξη ήταν ύψους δύο μέτρων, ήταν σωστή και τα σκυλιά ήταν ασφαλή. Δυστυχώς χωρίς να το αντιληφθεί τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον φράχτη, απ’ όπου διέφυγαν. Τα σκυλιά ήταν επιβλεπόμενα».

«Στον χώρο (σ.σ. της αυλής του ιδιοκτήτη) έπρεπε να υπάρχει περίφραξη, όπως έχουν οι ιδιοκτήτες σκυλιών. Ήταν σωστά τα μέτρα, τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά, ήταν απλώς φύλακες του σπιτιού» υποστήριξε, λόγω των «συχνών διαρρήξεων στην περιοχή»

« Ήταν εκπαιδευμένα από εκπαιδευτή και είχαν σωστή συμπεριφορά. Δεν ήταν υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να έχει δεμένα τα σκυλιά εντός του σπιτιού» τόνισε ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των σκυλιών.

«Η Αστυνομία έλεγξε την περίφραξη και διαπίστωσε ότι στο πλάι της που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό είχαν ανοίξει τρύπα με διάμετρο 30 εκατοστών. Μία πολύ μικρή τρύπα που δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης. Η πόρτα ήταν κλειστή, προφανώς διέφυγαν τα σκυλιά από εκείνη την τρύπα που δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης» υπογράμμισε.

«Έχει άγρια σκυλιά τριγύρω» – Τι είχε πει η 50χρονη σε φίλη της

Την ίδια ώρα, φίλη της 50χρονης, με ανάρτησή της στο Facebook συγκλονίζει για τον άδικο χαμό της.

Όπως λέει, η 50χρονη είχε εκφράσει φόβους για την παρουσία των «άγριων σκυλιών» όπως τα χαρακτήρισε, κοντά στο σπίτι της.

«Γιατί κορίτσι μου?…μην αφήσεις το σκυλάκι στην αυλή… πάμε επάνω, μου είπες, την τελευταία φορά που ήρθα σπίτι σου… έχει άγρια σκυλιά τριγύρω… είπες… Ελισάβετ Κουζιώρτη γιατί???» συγκλονίζει η φίλη της 50χρονης που κατασπαράχτηκε από τα σκυλιά του γείτονα.