Πόσο σίγουροι είστε ότι πίσω από ένα χαμογελαστό πρόσωπο υπάρχει πάντα ειλικρίνεια; Για να αποφύγετε να σπαταλήσετε την ενέργειά σας και να πληγωθείτε από εφήμερες, ευκαιριακές σχέσεις είναι πολύ σημαντικό να είστε προσεκτικοί με τους ανθρώπους που επιλέγετε να παραμείνουν στο πλευρό σας στα εύκολα και στα δύσκολα.

Αν δεν είστε σίγουροι για τις επιλογές σας υπάρχουν κάποια σημάδια που μαρτυρούν ποια άτομα αξίζουν πραγματικά το χρόνο σας και ποια όχι…

Και να θυμάστε: Είναι δύσκολο να προσποιείται κανείς για πολύ καιρό, αργά ή γρήγορα ο αληθινός χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου βγαίνει πάντα στην επιφάνεια.

Τα σημάδια ότι περιτριγυρίζεστε από «fake» ανθρώπους

1. Ασυνέπεια

Αυτού του είδους οι άνθρωποι συνήθως σας προσεγγίζουν όταν θέλουν κάτι από εσάς αλλά μπορεί να εξαφανιστούν ή να βρουν δικαιολογίες την ώρα που τους έχετε ανάγκη.

2. Εγωκεντρισμός

Η σχέση σας μαζί τους μπορεί να φαίνεται μονόπλευρη.

Για παράδειγμα, οι συζητήσεις σας μαζί τους μπορεί να περιστρέφονται μόνο γύρω από αυτούς, τη ζωή τους και τις απόψεις τους.

Μπορεί να μην δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει με εσάς.

3. Αναξιοπιστία

Μπορεί να είναι αναξιόπιστοι και σπάνια να τηρούν τις υποσχέσεις τους προς εσάς.

Μπορεί, επίσης, να δυσκολεύεστε να βασιστείτε σε αυτούς για οτιδήποτε. Για παράδειγμα, μπορεί να κάνουν σχέδια μαζί σας και να σας στήνουν.

Ή, μπορεί να υποσχεθούν να σας βοηθήσουν σε κάτι και να αποχωρήσουν την τελευταία στιγμή, αφήνοντάς σας ξεκρέμαστους.

4. Προδοσία

Δεν σας είναι πιστοί. Μπορεί να μοιράζονται τα μυστικά σας με άλλους, να μιλάνε άσχημα για εσάς πίσω από την πλάτη σας ή ακόμα και να διαδίδουν φήμες για εσάς.

5. Ασέβεια

Μπορεί να σας απορρίπτουν, να σας υποτιμούν, να σας γελοιοποιούν ή να σας ταπεινώνουν μπροστά σε άλλους ανθρώπους.

6. Προσβλητική συμπεριφορά

Μπορεί να σας προσβάλουν λέγοντας ή κάνοντας πράγματα που σας πληγώνουν, αλλά ισχυρίζονται ότι θέλουν απλά το καλό σας, π.χ. «Δεν σου πάει αυτό το ρούχο. Είμαι απλώς ειλικρινής και προσπαθώ να σε βοηθήσω».

7. Ζήλια

Μπορεί να νιώθουν ότι απειλούνται από τις επιτυχίες και τα επιτεύγματά σας. Αντί να γιορτάσουν τα επιτεύγματά σας, μπορεί να προσπαθήσουν να τα υποβαθμίσουν ή να σας ανταγωνιστούν.

8. Σχέση υπό όρους

Η σχέση σας βασίζεται στο τι μπορούν να κερδίσουν από εσάς, είτε πρόκειται για κοινωνική θέση, είτε για υλικά αγαθά, είτε για χρηματικό κέρδος, είτε για άλλου είδους οφέλη. Μόλις επιτύχουν τον στόχο τους, το ενδιαφέρον τους μειώνεται.

9. Χειραγώγηση

Μπορεί να χρησιμοποιήσουν ενοχή, χειραγώγηση ή συναισθηματικό εκβιασμό για να πάρουν αυτό που θέλουν από εσάς.

10. Υπέρβαση ορίων

Μπορεί να ξεπερνούν ή να αγνοούν συστηματικά τα όριά σας, είτε πρόκειται για τον προσωπικό σας χώρο, την ιδιωτικότητα είτε για τα συναισθηματικά σας όρια.

Πηγή Vita.gr