Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών σχετικά με την υπόθεση της άγριας κακοποίησης και του θανάτου του Όλιβερ στην Αράχωβα.

Η ιστορία έχει προκαλέσει φρίκη και αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη, η οποία σύσσωμη ζητά την απονομή δικαιοσύνης για το άτυχο χάσκι.

Αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν μεταβεί ήδη στην Αράχωβα προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της φρικτής αυτής πράξης, ενώ αύριο, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, αναμένεται να οριστεί πραγματογνώμονας, ο οποίος θα εξετάσει μέσω φωτογραφιών τον Όλιβερ, καθώς το σκυλί δεν θάφτηκε ποτέ και πετάχτηκε με βάναυσο τρόπο σε πλαγιά στην Αράχωβα.

«Αν το έχει κάνει άνθρωπος αυτό, μπορεί να το κάνει ξανά και σε έναν άνθρωπο»

«Μας ενδιαφέρει να βρεθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Η αστυνομία δίνει τον καλύτερό της εαυτό για να εξακριβώσουμε τι έχει συμβεί. Το σκυλί ήταν πολύ αγαπητό στην περιοχή και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να το έχει βιάσει άνθρωπος είναι σοκαριστικό», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος της Αράχωβας, Γιάννης Σταθάς.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που μας φοβίζει είναι ότι αν το έχει κάνει άνθρωπος αυτό, μπορεί να το κάνει ξανά και σε έναν άνθρωπο, σε ένα παιδί. Πάνω απ’ όλα μας ενδιαφέρει η ασφάλειά μας».

«Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν τραυματίστηκε από ανθρώπινο χέρι»

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο ίδιο κανάλι για την υπόθεση, ξεκαθάρισε ότι η έρευνα μέχρι στιγμής δεν δείχνει ούτε να υπάρχει κάποιος ύποπτος από την περιοχή ούτε κάποιος ύποπτος τέλεσης του συγκεκριμένου.

«Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το ζώο τραυματίστηκε από ανθρώπινο χέρι ή από άλλα ζώα. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται σχόλια για κατοίκους της περιοχής», τόνισε και σημείωσε ότι «η έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε ασφαλή αποτελέσματα και μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί με αυτό το ζώο».

Τα τρία νέα στοιχεία

Τρία νέα στοιχεία υπάρχουν, τα οποία αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση του θανάτου του χάσκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το βράδυ που βασανίστηκε ο Όλιβερ, κάτοικος είδε έναν άνθρωπο με αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στην περιοχή και έναν σκύλο που έμοιαζε στο συγκεκριμένο χάσκι, παράλληλα υπάρχει βίντεο από κάμερα κτιρίου που ίσως να οδηγήσει στον δράστη, ενώ ήδη από χθες έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος καταθέσεων.

«Κακοποιήθηκε από ανθρώπινο παράγοντα»

Την ίδια ώρα, η κτηνίατρος που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ διαψεύδει όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες ότι ο σκύλος δεν κακοποιήθηκε και ότι η δεύτερη κτηνιατρική εξέταση στη σορό του Όλιβερ, διαψεύδει τη δική της.

«Η κακοποίηση του Όλιβερ έγινε από ανθρώπινο παράγοντα», αναφέρει, τονίζοντας ότι τα σημάδια στη σορό του «δεν ήταν από αγριογούρουνα ή άλλα σκυλιά».

Ειδικότερα, απαντώντας στα δημοσιεύματα που θέλουν να υπάρχει κόντρα μεταξύ των κτηνιάτρων για το αν ο Όλιβερ υπέστη κακοποίηση, η κυρία Κλεονίκη  Τόλα, εξηγεί ότι δεν υπάρχει διγνωμία με τους συναδέλφους του δημοσίου.

«Δεν έχει διαψευστεί από πουθενά το δικό μου πόρισμα. Το είδαν σε άλλη χρονική στιγμή και δεν υπάρχει καμία διάψευση», υπογραμμίζει.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να επιζήσει το σκυλί. «Ήταν βασανισμός από ανθρώπινο παράγοντα. Δεν μπορεί κανένα ζώο να κάνει τέτοιες πράξεις. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση».

Όσον αφορά την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ όταν τον έφερε στο ιατρείο της, η κυρία Τόλα λέει πως ήταν ανάστατος και ζητούσε να βρεθούν οι ένοχοι.

Οι καταθέσεις του ιδιοκτήτη και οι αντιφάσεις

Την Πέμπτη (7/12) ο ιδιοκτήτης του χάσκι έδωσε κατάθεση για ακόμα μία φορά, η οποία διήρκησε περίπου πέντε ώρες. Οι αστυνομικοί ωστόσο, στις καταθέσεις του διαπιστώνουν πολλές αντιφάσεις σε ό,τι έχει να κάνει κυρίως με τους χρόνους και τις ημέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις ημέρες που ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι το σκυλί δεν έβγαινε από το σπίτι, κάποιοι βλέπουν από τις κάμερες τον Όλιβερ να περιφέρεται.

«Ήμουν αρκετή ώρα με πολύ καλή συνεργασία με τους αστυνομικούς. Ό,τι στοιχεία είχα τους έδωσα για την έρευνα. Τα δρομολόγια του», δηλώνει ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να κληθεί ξανά για να καταθέσει.

Η πρόχειρη ταφή του Όλιβερ

Εν τω μεταξύ, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το πώς θάφτηκε το αδικοχαμένο σκυλάκι πρόχειρα με λίγο χώμα.

Ο ιδιοκτήτης μιλώντας στο Live News είπε πως δεν έθαψε ο ίδιος το σκυλί, καθώς δεν μπορούσε να αντέξει το θέαμα.

«Το ανέλαβε ο φίλος μου γιατί ήμουν σε σοκ και δεν ήθελα εγώ να είμαι παρόν. Ήμουν 2,5 μέρες με τον σκύλο μου νεκρό στο σπίτι και δεν μπορούσα. Και πήρα τον σκύλο μου σε σακούλες και μετά από νεκροψία», δήλωσε.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Όλιβερ μέσα σε μαύρες σακούλες, κάτω από μια γέφυρα και το θέαμα ήταν αποκρουστικό. Το ζώο, δεν ήταν θαμμένο απλά το είχε σκεπάσει με λίγο χώμα, ενώ είχαν μείνει μόνο κόκαλα.

Η Εισαγγελία Εφετών διέταξε για τον βασανιστικό θάνατο του ζώου κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Ο ιδιοκτήτης δεν γνωρίζει αν έχει γίνει ή όχι η εκταφή του σκύλου και, όπως είπε μάλιστα στο Live News δεν επιθυμεί να βρίσκεται στη διαδικασία.

«Δεν ξέρω πότε ακριβώς πότε ακριβώς οι αρχές. Ξέρω ότι έδωσαν την εντολή οι αρχές να γίνει εκταφή. Δεν έχω επίσημο κάτι ότι το έχουν κάνει. Δεν θέλω να δω κάτι. Έχω τόσες σκληρές εικόνες. Από την πρώτη εικόνα του Όλιβερ. Στην κτηνίατρο. Και όλο αυτό. Θέλω να ηρεμίσω»,τόνισε.