HYUNDAI: Το μπαράζ των ηλεκτρικών μοντέλων συνεχίζεται από τη Hyundai που επιθυμεί να καταστεί παγκοσμίως ο ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση. Η κορεάτικη φίρμα μετά τα Ioniq 5 και 6 θα «πατήσει δουλειά» για το νέο Ioniq 7, που δεν θα ξεφεύγει από την πεπατημένη γραμμή. Το επτάρι της Hyundai θα είναι ένα μεγάλο SUV με δυνατότητα να μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του έως και επτά επιβάτες .Θα είναι ηλεκτρικό και θα μπορεί να διανύει ακούραστα μεγάλες αποστάσεις, χάρη στις μεγάλες σε χωρητικότητα μπαταρίες που θα φθάνουν σε αυτονομία τα 700 χλμ! Το εσωτερικό της καμπίνας θα είναι άνετο και υψηλής τεχνολογίας ταυτόχρονα, δεδομένου ότι το ταμπλό θα πρέπει να αναπαράγει τον συνδυασμό οθονών 12 ιντσών.

DS: Ηλεκτρικό είναι το μέλλον και για την DS, που ήδη τρέχει τις υβριδικές προτάσεις της με ταχύτητα. Η φίρμα αλλάζει άρδην με νέα μοντέλα και την DS Automobiles να έχει προ των πυλών την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση E-Tech του DS 4, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024. οποία αναμένεται το 2024. Σαφώς, το 2024, θα είναι μια σημαντική χρονιά για την DS Automobiles, αφού κάθε νέο μοντέλο που θα λανσάρει από την καινούργια χρονιά θα είναι αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

CUPRA: Νέο SUV έρχεται και από την Cupra, όπως τονίζουν τα στελέχη της φίρμας. Είναι το νέο, σπορ γραμμών, Tavascan εένα κουπέ SUV που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του γκρουπ VW. Θα έχει μήκος στα 4,6 μέτρα, τιμή που το κατατάσσει στην κατηγορία των μεσαίων SUV. Oι αγοραστές θα μπορούν να το επιλέξουν είτε σε προσθιοκίνητη ή τετρακίνητη εκδοχή. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η έκδοση Εndurance με ένα μοτέρ απόδοσης 286 ίππων με αυτονομία που χάρη στην μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh αγγίζει τα 550 χλμ.  Επίσης, θα υπάρχει και η κορυφαία Tavascan VZ με δύο μοτέρ που παράγουν συνδυαστικά 340 ίππους και αυτονομία 520 χλμ.

Cupra Raval

BMW: Η BMW αναμένεται να λανσάρει στην αγορά τη νέα BMW X3.  Η σχεδιαστική φόρμα του μοντέλου θα έχει την ίδια γραμμή με τη νέα  X2. Η άφιξή της αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 . Θα έχει μοτέρ βενζίνης αλλά και υβριδικές εκδόσεις. Πάντως, αργότερα, θα δούμε και την ηλεκτρική την iX3 πιθανόν προς τα τέλη του 2025, που θα καυχιέται για τη μεγάλη ηλεκτρική της αυτονομία!

MERCEDES: Η EQG είναι ένα από τα επόμενα μοντέλα της γερμανικής φίρμας. Το αστέρι της Mercedes δεν αφήνει χώρο στον ανταγωνισμό και ενισχύει την ηλεκτρική της γκάμα με μοντέλα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον! Θα είναι ο διάδοχος της G-Class,που θα μπαίνει στην πρίζα! Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι  θα κινείται με την αρωγή τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων που είναι τοποθετημένοι σε κάθε τροχό. Επιπλέον, το αμιγώς ηλεκτρικό τετρακίνητο μοντέλο της Mercedes-Benz θα διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση ώστε να γίνει ακόμη πιο ισχυρή στις εκτός δρόμου διαδρομές και να θυμίζει τους προγόνους της!

RENAULT: Έχουν γραφτεί πολλά για την  αναβίωση του θρυλικού Renault 5, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024. Το νέο μοντέλο πατάει στην σχεδιαστική γραμμή του παρελθόντος! Θα έχει τις εξηλεκτρισμένες «επιταγές» που επιτάσσει τα νέο πλάνο της φίρμας για την αναδιαμόρφωση της γκάμας. Θα είναι ένα κόμπακτ 5θυρο ηλεκτρικό σούπερμινι,  με καλούς πρακτικούς χώρους! Θα προσφέρει αυτονομία ανάλογα με την έκδοση και τη χρήση του στα 40χλμ, με μια μπαταρία χωρητικότητας 52 kWh, ενώ θα υπάρχει και πιο προσιτή έκδοση, με μπαταρία 40 kWh και μικρότερη αυτονομία. Η μέγιστη ισχύς φόρτισης σε ταχυφορτιστή (DC) θα φτάνει τα 130 kW. Το ηλεκτρικό μοτέρ θα προσφέρει ιπποδύναμη 136 ίππων!

Skoda: Mέσα στο 2024 η Skoda θα προσεγγίσει ακόμη πιο πολύ το νέο κοινό της με την αναδιαμορφωμένη, ηλεκτρική της γκάμα που ξεκίνησε από το Enyaq! Mια νέα σειρά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Skoda θα ανήκει στην κατηγορία των compact crossover και θα ονομάζεται Elroq. Θα έχει μήκος 4,5 μέτρα, με άνετο εσωτερικό, όπως ένα οικογενειακό μοντέλο και θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το ID.4. Mέσα στο 2024 θα δούμε και τη νέα Skoda Superb που θα προσφέρεται με έξι μηχανικά σύνολα, ισχύος από 150 έως 265 ίππους. Για πρώτη φορά εφοδιάζεται και με κινητήρες ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, με το Plug-in Hybrid σύνολο να φέρει 1.5 TSI μοτέρ με συνδυαστική ισχύ 204 ίππων και μετάδοση με DSG6.

 Volvo: Η Volvo προσφέρει ήδη στην Ελλάδα το νέο EX30, το νεότερο ηλεκτρικό SUV της γκάμας της, το οποίο επιταχύνει την στροφή της μάρκας προς την αποκλειστικά ηλεκτρική κατεύθυνση που έχει επιλέξει να κινηθεί τα επόμενα χρόνια. Το EM90 είναι το επόμενο ηλεκτρικό της μοντέλο η μεγάλη λιμουζίνα που διαθέτει το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό της φίρμας!  Είναι κατάλληλο τόσο για οικογενειακή όσο και για εταιρική χρήση, επιτρέποντάς στο αυτοκίνητο να το χρησιμοποιεί ως έναν προσωπικό χώρο για αποφόρτισης και χαλάρωσης.

Citroen: Μέσα στο 2024 θα δούμε και την τέταρτη γενιά του C3  που μπαίνει στα μονοπάτια της ηλεκτροκίνησης. Το e-C3 θα πλαισιωθεί αργότερα από κινητήρες βενζίνης, όμως προς το παρόν προσφέρεται μόνο ως ηλεκτρικό. Πατάει σε ολοκαίνουργια πλατφόρμα (Smart Car Platform), και κινείται από ηλεκτροκινητήρα 113 ίππων και μπαταρία 44 kWh  με μια αυτονομία 320 χλμ. Η στάνταρ φόρτιση από παροχή εναλλασσόμενου (AC) ρεύματος, από 20 έως 80%, διαρκεί περίπου 4 ώρες και 10 λεπτά σε παροχή ισχύος 7kW, ενώ στα 11 kW απαιτούνται 2 ώρες και 50 λεπτά.Στόχος της γαλλικής φίρμας να κοστίζει  κάτω από τις 25.000 ευρώ! Στη χώρα μας το νέο e-C3 αναμένεται να λανσαριστεί το Μάρτιο του 2024.

Toyota: Το 2024 θα είναι εξίσου μια καλή χρονιά για την Toyota! Aναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota, το bZ3 . Θα είναι ένα ευρύχωρο σεντάν, αμιγώς ηλεκτρικό και το οποίο θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα e-TNGA της ιαπωνικής μάρκας. Θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, 184 ίππων και 243 ίππων. Συνολικά, έως το 2030 η Toyota θα έχει στην γκάμα της – μαζί με τη Lexus – 30 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αν και δεν έχει γίνει γνωστή η αυτονομία του το