Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης στο Γυμνάσιο Χερσονήσου στην Κρήτη, όταν μαθήτρια υπέστη ηλεκτροπληξία την ώρα που στόλιζε το δέντρο μαζί με εκπαιδευτικούς και συμμαθητές της.

Η μαθήτρια, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, αρχικά μεταφέρθηκε στο αγροτικό ιατρείο της Χερσονήσου, ωστόσο αργότερα κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο ΠΑΓΝΗ, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Παιδιατρική κλινική για προληπτικούς λόγους, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία της.

«Τα παιδιά στόλιζαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τι στιγμή που η κόρη μου προσπάθησε να ενεργοποιήσει τα λαμπιόνια τη χτύπησε το ρεύμα.  Αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν λειτούργησε το ρελέ βραχυκυκλώματος στον πίνακα του σχολείου», ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο πατέρας της μαθήτριας, που δεν μπορεί να καταλάβει πώς από τη μια στιγμή στην άλλη κινδύνεψε το παιδί του.

Αυτοψία ηλεκτρολόγου στο σχολείο – Τι έδειξε

Από την πρώτη στιγμή η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε τον δήμο για το περιστατικό.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έστειλε ηλεκτρολόγο στο σχολείο προκειμένου να προχωρήσει σε έλεγχο στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Ο έλεγχος, σύμφωνα με το cretapost.gr, ολοκληρώθηκε σήμερα, με τον ηλεκτρολόγο να αναφέρει πως τα ηλεκτρολογικό σύστημα του σχολείου και το ρελέ, λειτουργούν άψογα.

Το πιθανότερο σενάριο για την διαρροή του ρεύματος και την ηλεκτροπληξία που υπέστη η μαθήτρια, είναι ότι κάποιο φωτάκι ήταν φθαρμένο.