Κλοπές δίχως… αντίκρισμα πραγματοποίησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 23 ετών, κατά τη διάρκεια πλου επιβατηγού/οχηματαγωγού πλοίου που εκτελούσε τη γραμμή από το λιμάνι του Πειραιά προς το Ηράκλειο Κρήτης.

Συγκεκριμένα, οι δύο νεαροί συλληφθέντες αφαίρεσαν από τέσσερις επιβάτες συσκευές κινητών τηλεφώνων, προσωπικά είδη, έγγραφα και χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, ο 20χρονος αλλοδαπός προέβη και στη ρίψη των περισσότερων εκ των κλοπιμαίων στη θάλασσα.

Τι βρέθηκε στην κατοχή των δραστών

Μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Ηρακλείου, συνελήφθησαν οι δύο δράστες και σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντοπίστηκαν στον 20χρονο κλοπιμαία τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους και στον 23χρονο βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 59,40 ευρώ.

Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προχώρησαν στη σύλληψή τους

Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προχώρησαν στη σύλληψή τους για παράβαση του άρθρου 372 περί «κλοπής» και 378 περί «φθοράς ξένης περιουσίας» του ποινικού κώδικα, σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του ποινικού κώδικα περί «συναυτουργίας».

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Συλλήψεις για τον εντοπισμό 27 ατόμων στη Γαύδο

Ακόμη, σχετικά με τον εντοπισμό είκοσι επτά ατόμων στη Γαύδο, στις 7 Δεκεμβρίου, το Λιμενικό Σώμα ενημέρωσε ότι συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 29 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως ο κυβερνήτης και ο βοηθός αντίστοιχα, των διασωθέντων αλλοδαπών.

Οι δύο αλλοδαποί, συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου 4251/2014 περί «παράνομης διακίνησης», του νόμου 3386/2005 περί «παράνομης εισόδου και εξόδου από τη χώρα», του άρθρου 306 του ποινικού κώδικα περί «έκθεσης», καθώς και του άρθρου 45 του ποινικού κώδικα περί «συναυτουργίας».

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε επίσης και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.