Το νέο Opel Corsa πατάει …πόδι στην ελληνική αγορά με ακόμη πιο προηγμένο σχεδιασμό, νέες εκδόσεις και σε κινητήρες και ποιοτική αναβάθμιση με αρκετά νέα τεχνολογικά καλούδια. Σαφώς, στο μέλλον η γερμανική φίρμα θα το εμπλουτίσει και με υβριδικές εκδόσεις ενώ το νέο ηλεκτρικό έρχεται σε λίγες εβδομάδες!

Στην εξωτερική του εμφάνιση οι  σχεδιαστές έδωσαν στο μικρό best seller ακόμα πιο μοντέρνο και στιλάτο χαρακτήρα. Το πλέον εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι αδιαμφισβήτητα το Opel Vizor, η χαρακτηριστική σχεδιαστική υπογραφή της μάρκας που κοσμεί πλέον όλα τα νέα μοντέλα Opel. Η μαύρη μάσκα καλύπτει το μπροστινό τμήμα του Corsa και ενσωματώνει ιδανικά τη γρίλια, τους προβολείς LED και το κεντρικά τοποθετημένο Opel Blitz, σχηματίζοντας ένα ενιαίο σύνολο.

Ο άνεμος ανανέωσης άγγιξε το εμπρός τμήμα με  νέα φωτιστικά σώματα, μάσκα και προφυλακτήρα ενώ το εσωτερικό του έχει αναβαθμιστεί στο εσωτερικό του έχει νέα υλικά, νέο τιμόνι πιο σύγχρονο σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής των 10 ιντσών.

Kαι εδώ υιοθετήθηκε η φιλοσοφία της “αποτοξίνωσης” (“Detox to the max”), με το σύστημα πλοήγησης να προσφέρει συνδεδεμένες υπηρεσίες, αναγνώριση φυσικής ομιλίας με την εντολή «Hey Opel» και ενημερώσεις over-the-air. Επιπλέον, η απεικόνιση των πληροφοριών από τα συστήματα πλοήγησης και πολυμέσων στην έγχρωμη οθόνη αφής 10 ιντσών, όπως και στην οθόνη πληροφόρησης οδηγού, έγινε ακόμα πιο ευκρινής, ώστε όλες οι σημαντικές πληροφορίες να είναι εμφανείς σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ένα ακόμη στοιχείο άνεσης του νέου Opel Corsa είναι η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης ενός συμβατού smartphone στο σύστημα πολυμέσων, μέσω του Apple CarPlay και του Android Auto,αλλά και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισής του.

Στους κινητήρες, το μικρό Corsa φέρει τα ίδια μοτέρ βενζίνης, τον οικονομικό  1.2 λτ. με 75 ίππους (ατμοσφαιρικός) και τους 1.2 Turbo των 100 και 130 ίππων. Σαφώς, για πρώτη φορά το Corsa θα προσφέρεται και σε υβριδική εκδοχή, με το Corsa Hybrid να φέρει τεχνολογία 48V Hybrid. Θα περιλαμβάνει μία μπαταρία ιόντων λιθίου 0,89 kWh και ένα νέο βενζινοκινητήρα κύκλου Miller 1.2 λτ. απόδοσης 100  ή 136 ίππων, συνδυασμένο με 6άρι ηλεκτρονικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και έναν ηλεκτροκινητήρα 28 ίππων. Επίσης, το νέο Corsa Electric προσφέρει περισσότερες επιλογές, μεγαλύτερη αυτονομία. Οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα: έναν νέο ηλεκτροκινητήρα, με απόδοση 115 kW/156 ίππους και αυτονομία έως και 405 χλμ, καθώς και τη δοκιμασμένη επιλογή των 100 kW/136 ίππους με βελτιωμένη τιμή αυτονομίας, που φτάνει μέχρι τα 357χλμ.

Οι τιμές του ξεκινούν από τις 18.500 ευρώ (17.900 ευρώ με προωθητική ενέργεια), ενώ πολλά είναι τα επίπεδα εξοπλισμού.Εισαγωγική έκδοση είναι η βενζινοκίνητη ατμοσφαιρική 1.2 με τους 75 ίππους, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων και είναι διαθέσιμη σε τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις: EditionEdition Pack και GS, με τη βασική τιμή να διαμορφώνεται μαζί με την προωθητική ενέργεια στα 17.900 ευρώ.