«Ήταν ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος» ότι η 92χρονη ηλικιώμενη ήπιε καθαριστικό αντί για νερό και πέθανε, λέει ο δικηγόρος του γηροκομείου στο Ηράκλειο όπου συνέβη το μοιραίο περιστατικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, η ηλικιωμένη έπαιρνε το πρωινό της και ζήτησε από μία νοσοκόμα να της δώσει νερό για να πάρει τα χάπια της. Η 23χρονη νοσοκόμα της έδωσε ένα μπουκάλι νερού, το οποίο όμως τελικά περιείχε καθαριστικό υγρό.

Η άτυχη ηλικιωμένη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτάκτως με ασθενοφόρο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Η εκδοχή του γηροκομείου για τον θάνατο της ηλικιωμένης

Μιλώντας για το συμβάν στο Mega, ο δικηγόρος του γηροκομείου Ηρακλείου, κ. Γεώργιος Κοκοσάλης, έκανε λόγο για ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος:

«Είναι μια ανεπανάληπτα οδυνηρή ιστορία, τραγικό, αναπάντεχο, η σκέψη όλων μας είναι στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η οικογένεια της 92χρονης. Ήταν 15 μήνες στη δομή μας που λειτουργεί με όλα τα σύγχρονα πρότυπα και δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανένας ότι θα συμβεί αυτή η ανοησία».

Περιγράφοντας το περιστατικό σημείωσε: «Ζήτησε νερό, ήταν εκεί η νοσηλεύτριά μας, έμπειρη και εξιδεικευμένη, άνοιξε ένα ντουλάπι που φιλοξενεί μόνο εμφιαλωμένα μπουκάλια με νερό γνώστης εταιρίας στην Κρήτη, όλα πανομοιότυπα, τράβηξε ένα μπουκάλι, το παρέδωσε στη θανούσα και το αποτέλεσμα είναι το γνωστό. Αναμένονται τοξικολογικές και ιατροδικαστικές εξετάσεις».

«Ήταν ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος, το οποίο διερευνάται» είπε ο κ. Κοκοσάλης καταλήγοντας.