Μόνο κολακευτικές δεν είναι οι εικόνες από το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα από την Ομόνοια, όπου ένας Αυστραλός YouTuber, ο Spanian, περιπλανήθηκε τη νύχτα καταγράφοντας σοκαριστικά πλάνα, με δεκάδες ανθρώπους να κάνουν χρήση ναρκωτικών στη μέση του δρόμου.

Στην αρχή του βίντεο, ο Spanian αποκαλύπτει τον εαυτό του, περιγράφοντας την προέλευσή του από το Σίδνεϊ και την εμπειρία του ως πρώην κρατούμενος. Έπειτα η κάμερά του στρέφεται και καταγράφει τη θλιβερή εικόνα στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ομονοίας, αποκαλύπτοντας έναν κόσμο κρυμμένο σε κοινή θέα.

Δείτε το βίντεο

Εικόνες γκέτο

Στον λογαριασμό του στο YouTube, ο Spanian έχει κι άλλα βίντεο από κακόφημες γειτονιές παγκοσμίως,  με τον ίδιο να αναφέρει ότι το συγκεκριμένο βίντεο είναι από τα πιο τρομακτικά που έχει τραβήξει.

Καθώς περιπλανιέται στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, καταγράφει εικόνες που παραπέμπουν σε γκέτο με ανθρώπους που κάνουν χρήση ναρκωτικών, άλλους ξαπλωμένους στη μέση του δρόμου ή να ψάχνουν τα σκουπίδια και «εκατοντάδες οίκους ανοχής» όπως λέει.

Αυτοκίνητα παρκαρισμένα «όπου να ‘ναι», μεθυσμένοι που βρίζουν περαστικούς, γκράφιτι που έχουν σκεπάσει τους τοίχους, συμπληρώνουν το σκηνικό.

Ο ίδιος εκφράζει το σοκ του για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, χαρακτηρίζοντας την ως “τον χειρότερο δρόμο” που έχει επισκεφθεί ποτέ.

Όπως αναφέρει ο YouTuber, μια από τις συμβουλές που δίνονται συνήθως σε τουρίστες όταν πρόκειται να επισκεφθούν την Αθήνα είναι να μην πλησιάσουν την Ομόνοια τη νύχτα.

Από την άλλη ο Spanian  κάνει ειδική αναφορά στα Εξάρχεια επισημαίνοντας πάντως ότι ο ίδιος θεωρεί ότι πρόκειται γενικά για ένα ασφαλές και φιλικό μέρος και όχι για μια επικίνδυνη γειτονιά της Αθήνας.

Το 17λεπτο βίντεο του Spanian για την Ομόνοια ανέβηκε στο YouTube στις 27 Νοεμβρίου και ήδη αγγίζει τις 550.000 προβολές.