Στην αγορά των υβριδικών η Toyota μαζί με την θυγατρική πολυτελή της φίρμα την Lexus έχουν ένα μεγάλο μερίδιο με πωλήσεις που φανερώνουν την εμπορική της επιτυχία. Σήμερα, η Lexus λανσάρει στην αγορά των μικρών SUV, κοινώς στην πιο εμπορική κατηγορία, που έχει και το μεγαλύτερο «ρεύμα» πελάτων το νέο LBX 1.5 Hybrid 136 hp. Είναι ένα νέο μοντέλο με κουποειδή σχεδίαση, δυναμικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και άνετο σαλόνι!

Σήμερα, η φίρμα το προσφέρει σε τέσσερις εκδόσεις: τις Elegant, Relax, Emotion και Cool ενώ στην κορυφή δεσπόζει η πλουσιότερη εκδοχή, η  limited έκδοση Original Edition για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Σαφώς, το σημείο που ξεχωρίζει είναι το εξαιρετικά αποδοτικό υβριδικό του σύστημα με τον βενζινοκινητήρα των 1.5 λίτρων και ένα ηλεκτροκινητήρα που συνολικά αποδίδει 136 ίππους. Φέρει μπαταρία υδριδίου νικελίου-μετάλλου, με το εργοστάσιο να αναφέρει ότι η κατανάλωση είναι στα 4,3 λίτρα/100χλμ. Καταφέρνει να επιταχύνει από τα 0-100χλμ/ώρα σε  9,2 δευτερόλεπτα και εκπέμπει 115 γρ./χλμ. CO2. Επίσης, υπάρχει και η έκδοση με τετρακίνηση, E-four της Lexus, που σημαίνει ότι το υβριδικό σύστημα ενισχύεται με έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Το ιαπωνικό μοντέλο αναμένεται να παραδίδεται στους πρώτους πελάτες από τις αρχές του 2024, ενώ οι αρχικές τιμές του νέου Lexus LBX ανά έκδοση  ξεκινούν από τα  31.300 ευρώ.