Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στα ισπανικά ΜΜΕ οι ισχυρισμοί του πρώην συζύγου της αδερφής της βασίλισσας Λετίθια, Jaime Del Burgo, ότι κάποτε είχαν ερωτική σχέση και ότι ήταν έτοιμος να την παντρευτεί.

Ο σάλος προκλήθηκε από μια ανάρτηση στο Χ του Jaime Del Burgo η οποία είχε μια φωτογραφία της Λετίθια πριν από περίπου 15 χρόνια με το ακόλουθο κείμενο σαν λεζάντα: «Αγάπη μου. Φοράω την πασμίνα σου. Το αισθάνομαι σαν να σε νιώθω δίπλα μου. Με προστατεύει. Μετράω τις ώρες για να ιδωθούμε ξανά. Σε αγαπώ. Δικιά σου».

Στη συνέχεια όμως ο Del Burgo διέγραψε τόσο την ανάρτηση όσα και τον λογαριασμού του στο Χ όταν η ανάρτηση έγινε αντιληπτή από τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Να σημειωθεί ότι ο Jaime Del Burgo εμφανίζεται να έχει υποστηρίξει ότι ήταν έτοιμος να παντρευτεί την Λετίθια το 2004 και να της κάνει πρόταση γάμου αλλά σε εκείνο το ραντεβού η σημερινή βασίλισσα της Ισπανίας φέρεται να του είπε ότι είχε γνωρίσει έναν άνδρα (σ.σ. τον Φελίπε).

Οι ισχυρισμοί του Del Burgo αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό από τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης καθώς ο ίδιος στο παρελθόν έχει απειλήσει να αποκαλύψει υποτιθέμενα μυστικά της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας.

Πριν από έναν μήνα μάλιστα, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο «Η Λετίθια κι εγώ» στο οποίο προσπάθησε να εξηγήσει τις σχέσεις του με την ισπανική μοναρχία. Στο βιβλίο αυτό ο 53χρονος υποστηρίζει ότι γνώρισε τη σημερινή βασίλισσα της Ισπανίας το 2000 αφήνοντας υπονοούμενα ότι παρά τον γαμς της με τον Φελίπε συνέχισαν να έχουν ρομαντικές σχέσεις.

Ο ίδιος ήταν, μάλιστα, μάρτυρας στον γάμος της Λετίθια με τον Φελίπε το 2004 αλλά λίγο μετά έκανε σχέση με την αδερφή της σημερινής βασίλισσας της Ισπανία, την Τέλμα, την οποία παντρεύτηκε το 2012 πριν τελικά να χωρίσουν οριστικά το 2014.

Ο 53χρονος σήμερα,  ζει στην Ελβετία με τη σύζυγό του, τη δικηγόρο σουηδικής καταγωγής, Lucía Díaz Liljestrom.