Πρόκειται για μια αγαπημένη συνήθεια των social media -και όχι μόνο- κάθε τέλος του έτους. Αναφερόμαστε στις προφητείες της Vangelia Pandeva Gushterova, ευρύτερα γνωστή ως Μπάμπα Βάνγκα.

Πρόκειται για μια γυναίκα από τη Βουλγαρία που γεννήθηκε το 1911 και η οποία έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή για την υποτιθέμενη ικανότητά της να προβλέπει το μέλλον. Αν και έχασε την όρασή της στην παιδική της ηλικία, οι οπαδοί της πιστεύουν ότι απέκτησε την δύναμη να προβλέπει καίρια παγκόσμια γεγονότα.

Σύμφωνα με τον μύθο γύρω από την Μπάμπα Βάνγκα, οι προβλέψεις της αποτέλεσαν πηγή… ίντριγκας και προσέλκυσαν την προσοχή τόσο του κοινού όσο και διαφόρων ηγετών, με προσωπικότητες όπως ο Βούλγαρος τσάρος Boris III και ο Σοβιετικός ηγέτης Leonid Brezhnev να αναζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διορατικότητά της.

Οι προβλέψεις της, οι οποίες υποστηρίζεται ότι εκτείνονται μέχρι το έτος… 5079, έχουν συγκεντρώσει φανατικούς οπαδούς, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι ανάμεσα στις κορυφαίες προβλέψεις της υπήρξε ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα, καθώς και οι τραγικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Επαληθεύτηκε πρόβλεψή της για το 2023;

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες η Μπάμπα Βάνγκα έχει επανέλθει στο προσκήνιο κι ο λόγος δεν είναι ότι πλησιάζουμε στο τέλος του έτους.

Τις τελευταίες ώρες λοιπόν επικρατεί ένας μικρός χαμός στα social media, με πολλούς να ισχυρίζονται πως μία από τις προβλέψεις της για το 2023 μόλις επαληθεύτηκε.

Συγκεκριμένα, η Μπάμπα Βάνγκα φέρεται να είχε προειδοποιήσει πριν πολλά χρόνια ότι την 1η Δεκεμβρίου του 2023 το λεγόμενο «ηλιακό τσουνάμι» θα προκαλούσε χάος σε όλο τον κόσμο και θα ανάγκαζε την κοινωνία να γυρίσει πίσω στον Μεσαίωνα, αφού θα κατέστρεφε το μαγνητικό πεδίο της Γης.

Μπορεί η Γη να μην έχει καταστραφεί, ωστόσο οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν χθες 1η Δεκεμβρίου για μια ηλιακή καταιγίδα που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στις υπηρεσίες διαδικτύου, ραδιοφώνου και GPS.

«Η ηλιακή καταιγίδα θα μπορούσε να επηρεάσει το μαγνητικό πεδίο της Γης και είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα στις επικοινωνίες, καθώς και να προκαλέσει ένα έντονο σέλας» δήλωσε η φυσικός διαστημικού καιρού Tamitha Skov.

Τι πραγματικά ισχύει…

Δεν ξέρουμε με σιγουριά ούτε αν η Μπάμπα Βάνγκα έκανε την πρόβλεψη περί «ηλιακού τσουνάμι», ούτε φυσικά αν αυτό το φαινόμενο θα χτυπήσει εν τέλει τη Γη και πόσο σοβαρό θα είναι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε λίγες μέρες θα διαβάσουμε τις προβλέψεις της Μπάμπα Βάνγκα για το 2024 και σε περίπου 12 μήνες τις προβλέψεις τις για το 2025 και ύστερα για το 2026 και πάει λέγοντας…