«The Apprentice» (Ο Μαθητευόμενος), θα είναι ο τίτλος της βιογραφικής ταινίας του Ντόναλντ Τραμπ, με πρωταγωνιστή τον Σεμπάστιαν Σταν. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γκάμπριελ Σέρμαν.

Η ταινία θα επικεντρώνεται στο ξεκίνημα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, την εποχή που ήταν νέος και δραστηριοποιούνταν στον κατασκευαστικό κλάδο στη Νέα Υόρκη, τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Συγκεκριμένα διαδραματίζεται στις δεκαετίες του 1970 και του 1980 και ακολουθεί το ταξίδι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ μέχρι να γίνει μεγιστάνας ακινήτων στη Νέα Υόρκη, παράλληλα με τη σχέση του με τον Ρόι Κον – τον διαβόητο δικηγόρο που έγινε μέντορας του Τραμπ και αργότερα απολύθηκε για ανήθικη συμπεριφορά.

H σύνοψη της ταινίας κάνει λόγο για «μια ιστορία μέντορα-προστατευόμενου που περιγράφει την προέλευση μιας αμερικανικής δυναστείας» και «αποκαλύπτει το ηθικό και ανθρώπινο κόστος μιας κουλτούρας που ορίζεται από νικητές και ηττημένους».

Το καστ

Στο καστ ο Σεμπάστιαν Σταν, ο οποίος έπαιξε πρόσφατα τον Tommy Lee στη σειρά «Pam & Tommy», θα υποδυθεί τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, μαζί με τον Τζέρεμι Στρονγκ του «Succession» και την υποψήφια για Όσκαρ Μαρία Μπακάλοβα ως Ιβάνα Τραμπ. Σε σκηνοθεσία του Ιρανού σκηνοθέτη Aλί Αμπάσι, το φιλμ «The Apprentice», το οποίο ξεκίνησε την παραγωγή αυτή την εβδομάδα, είναι μία «εξερεύνηση δύναμης και φιλοδοξίας σε έναν κόσμο διαφθοράς και εξαπάτησης», όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του.

Η παραγωγή ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με πηγές στο Deadline.

Ο Σταν γνωστός για τον ρόλο του ως βοηθός του Captain America, καθώς και για τον ρόλο του στη μίνι σειρά Pam & Tommy που του εξασφάλισε υποψηφιότητα για Emmy και Χρυσή Σφαίρα ως Tόμι Λι θα υποδυθεί τον νεαρό Τραμπ. Ο Στρογκ θα υποδυθεί τον Κον, αναφέρει το Deadline, ενώ η Μπακάλοβα – η «κόρη του Μπόρατ» «Τουτάρ» στο «Borat Subsequent Moviefilm» θα υποδυθεί την πρώτη σύζυγο του Τραμπ, την Ιβάνα.

Διακρίσεις

Το θρίλερ του 2022 του Αμπασί με τίτλο «Holy Spider» υποβλήθηκε πρόσφατα ως η συμμετοχή της Δανίας για την καλύτερη διεθνή ταινία μεγάλου μήκους στα Όσκαρ. Ο Ιρανός σκηνοθέτης υπογράφει επίσης τα δύο τελευταία επεισόδια της αναγνωρισμένης προσαρμογής βιντεοπαιχνιδιών The Last of Us.

Σεναριογράφος της ταινίας είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γκάμπριελ Σέρμαν του οποίου το βιβλίο με τίτλο «The Loudest Voice in the Room» βιογραφία του ιδρυτή του Fox News, Ρότζερ Έιλς προσαρμόστηκε στη μίνι σειρά Showtime The Loudest Voice του 2019, με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου.

Ποιος είναι ο «νεαρός Ντόναλντ Τραμπ»;

Ο Σεμπάστιαν Σταν (γεννημένος στις 13 Αυγούστου 1982) είναι Ρουμάνος και Αμερικανός ηθοποιός. Κέρδισε την αναγνώριση για τον ρόλο του ως Bucky Barnes / Winter Soldier στο franchise πολυμέσων Marvel Cinematic Universe, ξεκινώντας με το Captain America: The First Avenger του 2011.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές «Gossip Girl» ως Carter Baizen, Kings ως πρίγκιπας Jack Benjamin, «Once Upon a Time» ως Jefferson και στη μίνι σειρά «Political Animals». Ο ρόλος του στην τελευταία σειρά του χάρισε μία υποψηφιότητα για βραβείο στο Critics’ Choice Television.