Ένας πιτσιρικάς από το Όξφορντσαϊντ της Αγγλίας έβαλε στόχο να καταργηθεί το emoji του… «σπασίκλα» και στη θέση του να αντικατασταθεί άλλο με ένα πλατύ χαμόγελο.

Πρόκειται για τον 10χρονο Τέντι, ο οποίος ξεκίνησε εκστρατεία με την οποία ζητάει να γίνουν αλλαγές, βρίσκοντας το υπάρχον emoji με τα δύο μπροστινά δόντια που εξέχουν, πολύ προσβλητικό και υποτιμητικό απέναντι σε όσους φοράνε γυαλιά.

Η αίτηση

«Με κάνει να αισθάνομαι άσχημα, με αναστατώνει. Το βρίσκω πολύ προβλητικό και είμαι σίγουρος πως το ίδιο ισχύει και για πολύ κόσμο ανά τον πλανήτη. Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό. Η Apple κάνει άσχημη τη ζωή όσον φοράνε γυαλιά. Κάνει τον κόσμο να νομίζει ότι είμαστε σπασίκλες. Είναι απαίσιο», σχολίασε ο 10χρονος Τέντι, ο οποίος μάλιστα έχει και συγκεκριμένη πρόταση για την αντικατάσταση του emoji.

Η απαίτηση του Τέντι

Ο μαθητής με γυαλιά έφτιαξε τη δική του εκδοχή του emoji, αντικαθιστώντας το οδοντωτό χαμόγελο με ένα πλατύ χαμόγελο. Ονομάζει την εκδοχή του «ιδιοφυή emoji» και ελπίζει ότι η Apple θα αλλάξει σε αυτό.

«Έχει λεπτούς φακούς και λεπτό πλαίσιο, και λίγο χαμογελαστό πρόσωπο αντί για τα φρικτά δόντια του κουνελιού», είπε.

«Μου αρέσει να φοράω γυαλιά γιατί με κάνουν να βλέπω πολύ καλύτερα και φαίνονται ωραία και κομψά», πρόσθεσε.

Η δασκάλα γαλλικών του 10χρονου, Madame Baillie τον βοήθησε να ξεκινήσει την αίτηση, πρώτα γύρω από το σχολείο και μετά διαδικτυακά. «Λατρεύω το περίεργο μυαλό του Τέντι και το γεγονός ότι παλεύει για αυτό στο οποίο πιστεύει», είπε.

Από την άλλη η μητέρα του, Εσμέ, δεν εξεπλάγη όταν έμαθε για την εκστρατεία του. «Ήταν πάντα έτσι, πραγματικά τον ενδιέφερε να μάθει, και παρακολουθεί πολλά ντοκιμαντέρ», είπε.