Τα άγνωστα κίνητρα πίσω από τον θανάσιμο πυροβολισμό του Τζον Λένον από τον Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν παρουσιάζονται στο νέο ντοκιμαντέρ 3 μερών του Apple TV+ με τίτλο «John Lennon: Murder Without a Trial».

Μέσα από αποκλειστικές συνεντεύξεις αυτόπτων μαρτύρων και στενών προσώπων στη ζωή του «σκαθαριού» δίνονται νέες απαντήσεις και πληροφορίες για το πως ένας φωτογράφος από τη Χαβάη επιθυμούσε να δολοφονήσει τον Τζον Λένον.

Οι μαρτυρίες για τη δολοφονία του Τζον Λένον

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η ψυχίατρος που αξιολόγησε για πρώτη φορά τον Τσάπμαν, ο οδηγός ταξί Richard Peterson που ήταν μάρτυρας των πυροβολισμών και ο Jay Hastings, θυρωρός στο ιστορικό κτίριο «Dakota» που άκουσε τα τελευταία λόγια του Λένον.

Αδημοσίευτες φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας σε αφήγηση του βραβευμένου με Emmy, Κίφερ Σάδερλαντ και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες των Νίκολας Χούλτ και Ρομπ Κολντστριμ

Ακόμα αδημοσίευτες φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας σε αφήγηση του βραβευμένου με Emmy, Κίφερ Σάδερλαντ και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες των Νίκολας Χούλτ και Ρομπ Κολντστριμ.

Σημειώνεται ότι μέσω του νόμου περί ελευθερίας πληροφοριών δόθηκε στην παραγωγή η δυνατότητα πρόσβασης σε αρχεία του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης και στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Το «John Lennon: Murder Without a Trial» θα κάνει το ντεμπούτο του στην πλατφόρμα από τις 6 Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ