Μετά τον θάνατο του Χένρι Κίσινγκερ, σημαντικές στιγμές από την ζωή και τις θητείες που υπηρέτησε στο Λευκό Οίκο έχουν ήδη κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Μία από αυτές ήταν και η συνάντηση που είχε με τον Κινέζο ηγέτη Μάο Τσετούνγκ.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο ο Κινέζος ηγέτης φαίνεται να ενθουσιάζεται με την Νάνσι Κίσινγκερ και να εκπλήσσεται από τη μεγάλη διαφορά ύψους που είχε η σύζυγος με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών.

Τι έγραψε στο βιβλίο του

Ακόμη και μετά την εκατονταετηρίδα του, ο Κίσινγκερ ήταν ενεργός, παρακολουθούσε συναντήσεις στον Λευκό Οίκο, εξέδωσε ένα βιβλίο για τα στυλ ηγεσίας και κατέθεσε ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας για την πυρηνική απειλή που θέτει η Βόρεια Κορέα.

Στο βιβλίο του, ο 56ος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι συνάντησε τον Μάο Τσετούνγκ συνολικά πέντε φορές και ίσως η πιο ξεχωριστή ήταν εκείνη που ήταν με τη σύζυγό του, Νάνσι Κίσινγκερ.

Όπως έγραψε στο βιβλίο του, «ο Μάο έδειξε ενδιαφέρον να γνωρίσει τη σύζυγό μου και το γεγονός πως ήταν για ψώνια δεν τον εμπόδισε.  Ένας «αστυνομικός πρωτοκόλλου» που ήξερε ακριβώς πού βρίσκεται η Νάνσι σχεδόν την απήγαγε μέσα από το ένα κατάστημα για να την φέρει στο γραφείο που συναντήσαμε τον Μάο».

Δείτε το βίντεο