Αφορμή για επίθεση στον Βρετανό πρωθυπουργό αποτέλεσε η επιλογή του να ακυρώσει την συνάντηση του με τον Έλληνα ομόλογο του. Το σημερινό του σκίτσο, ο Αρκάς το αφιερώνει στα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Με το σκίτσο του, επιχειρεί να καυτηριάσει την αντίληψη που έχουν ορισμένοι περί ιδιοκτησίας σε αγαθά πολιτισμού και στην προκείμενη περίπτωση του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και καταφέρεται κατά όσων νιώθουν ιδιοκτήτες ενός μνημείου με το οποίο δεν έχουν σχέση.

Αναφέρει δε χαρακτηριστικά: «Εντωμεταξύ οι περισσότεροι απ’ αυτούς που θεωρούν τον Παρθενώνα ιδιοκτησία τους, κληρονομικώ δικαιώματι, είναι αμφίβολο αν έχουν ανέβει έστω μια φορά να δουν το ακίνητό τους».

Ο Αρκάς σχολιάζει με τον δικό του τρόπο τις τελευταίες εξελίξεις

Ποιος είναι ο Αρκάς

Ο Αρκάς ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Είναι σκιτσογράφος και συγγραφέας.

Ακόμη, το έργο του αποτελείται από σειρές με συγκεκριμένο θέμα που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες. Από τα έργα του, ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση.

Τα σκίτσα του και τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα. Το ονοματεπώνυμο του παραμένει άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει.