Η 17χρονη Φαίδρα Παπανδρέου, εγγονή του Ανδρέα Παπανδρέου, κάνει καριέρα τον χώρο της μόδας, έχοντας σταθερές συμμετοχές στο MadWalk από το 2019, από τη στιγμή που η διεθνούς φήμης ελληνίδα σχεδιάστρια, Σήλια Κριθαριώτη, της έδωσε την ευκαιρία και εκείνη δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη.

«Μου αρέσει η μόδα», λέει η ίδια. «Λατρεύω τα ρούχα της Σήλιας και για μένα είναι μια όμορφη εμπειρία. Θέλω να της πω συγχαρητήρια γιατί έχει ντύσει σχεδόν όλες τις σταρ του Χόλιγουντ και τα ρούχα της έχουν αρχίσει πρόσφατα να πωλούνται στα Harrords».

Παρ’ όλα αυτά, η πολιτική δεν φαίνεται να την αφήνει ασυγκίνητη, εξ ου και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση.

«Είμαι 17 χρόνων, πηγαίνω στο St Catherine’s British School και φέτος είναι η τελευταία μου χρονιά. Σκέφτομαι να ασχοληθώ με το μάρκετινγκ, αλλά μπορεί να ασχοληθώ και με την πολιτική. Με ενδιαφέρει η πολιτική, θέλω να σπουδάσω και διεθνείς σχέσεις, μου αρέσει να γνωρίζω τι γίνεται γύρω μου, να μπορώ να έχω άποψη και να προσφέρω στον κόσμο ό,τι μπορώ», λέει η ίδια, που πρώτη της προτεραιότητα τώρα είναι οι σπουδές της.

«Μοιράζομαι τα πάντα με τους γονείς μου»

«Οι γονείς μου είναι πάντα στο πλευρό μου. Με στηρίζουν σε ό,τι κάνω. Είναι οι κολλητοί μου. Ξέρουν τα πάντα για μένα, τα μοιράζομαι μαζί τους» λέει η Φαίδρα, κόρη του συγγραφέα Νίκου Παπανδρέου και ανιψιά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Για τον παππού της Ανδρέα Παπανδρέου λέει: «Δυστυχώς δεν είχα την τύχη να γνωρίσω τον παππού μου. Τον ζω από τις ιστορίες που ακούω, από την οικογένειά μου και από τους ανθρώπους που τον ήξεραν. Είμαι πολύ υπερήφανη που είμαι εγγονή του. Ήταν ένας πραγματικός ηγέτης, τον οποίο λάτρεψε ο κόσμος γιατί ήταν δίπλα τους».

Η Φαίδρα, η οποία έχει εντυπωσιακή εμφάνιση που δεν περνάει απαρατήρητη, έχει μεγάλη αδυναμία στον αθλητισμό και ειδικά στη ρυθμική γυμναστική. Όπως λέει, πρώτα από όλα βάζει τις σπουδές της, αλλά πλέον έχει μπει στον χάρτη και η πολιτική.