Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο εξέφρασε την οργή του στη σκηνή των 33ων βραβείων Gotham τη Δευτέρα, αφού τα αντι-Ντόναλντ Τραμπ σχόλια που είχε προετοιμάσει να εκφωνήσει κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας για την τελευταία του ταινία, το «Δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού» σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε, κόπηκαν χωρίς να το γνωρίζει.

Οταν κατάλαβε ο Ντε Νίρο ότι κόπηκαν οι δηλώσεις του, είπε στο ακροατήριο: «Θέλω να πω μόνο ένα πράγμα. Η αρχή της ομιλίας μου κόπηκε με μοντάζ και δεν το ήξερα. Και θέλω να το διαβάσω».

Στη συνέχεια πήρε το τηλέφωνο του και διάβασε ότι είχε αφαιρεθεί από την ομιλία. «Η ιστορία δεν είναι πια ιστορία. Η αλήθεια δεν είναι αλήθεια, και ακόμα και τα γεγονότα έχουν αντικατασταθεί από εναλλακτικά γεγονότα και κατευθύνονται από θεωρίες συνωμοσίας και ασχήμιες», είπε αρχικά ο Ντε Νίρο.

Πυρά κατά της διοργάνωσης και του Τραμπ

«Στη Φλόριντα, οι νεαροί μαθητές μαθαίνουν ότι οι σκλάβοι ανέπτυξαν δεξιότητες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για προσωπικό τους όφελος», συνέχισε. «Η βιομηχανία του θεάματος δεν έχει ανοσία σε αυτή τη βαριά νόσο.

Ο πρώην πρόεδρος είπε ψέματα σε εμάς πάνω από 30.000 φορές κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της θητείας του και συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό

Ο Τζον Γουέιν, είπε χαρακτηριστικά για τους ιθαγενείς Αμερικανούς: «Δεν νιώθω ότι κάναμε λάθος που τους πήραμε αυτή τη σπουδαία χώρα. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που χρειάζονταν νέα γη, και οι Ινδιάνοι προσπαθούσαν εγωιστικά να την κρατήσουν για τον εαυτό τους».

Στη συνέχεια ο ηθοποιός έστρεψε την προσοχή του στον πρώην πρόεδρο και σημερινό φαβορί των Ρεπουμπλικανών για το 2024 Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο έχει αποδοκιμάσει με καυστικό τρόπο πολλές φορές στο παρελθόν.

«Το ψέμα έχει γίνει ένα επιπλέον μέσο στο οπλοστάσιο του τσαρλατάνου. Ο πρώην πρόεδρος είπε ψέματα σε εμάς πάνω από 30.000 φορές κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της θητείας του και συνεχίζει τον ίδιο ρυθμό στην τρέχουσα εκστρατεία αντιποίνων», δήλωσε ο Ντε Νίρο.

«Αλλά με όλα του τα ψέματα, δεν μπορεί να κρύψει την ψυχή του. Επιτίθεται στους αδύναμους, κατακρεουργεί τα δώρα της φύσης και δείχνει έλλειψη σεβασμού για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το «Pocahontas» ως βρισιά».

Ο Ντε Νίρο είπε ότι αυτό ήταν το τέλος του κομμένου μέρους.

«Σε αυτό το σημείο ήρθα εγώ και είδα ότι τα είχαν κόψει στο μοντάζ όλα αυτά», είπε στο ακροατήριο. Αλλά δεν αισθάνομαι καθόλου ότι θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό που έκαναν(την διοργάνωση). Πώς τολμούν να το κάνουν αυτό, αλήθεια;», πρόσθεσε.

Ούτε η Apple ούτε το Gotham Film & Media Institute σχολίασαν την κριτική του ηθοποιού.

*Με πληροφορίες από Ηuffpost.com