Η Χαμάς έχει ήδη ξεκινήσει την παράδοση ισραηλινών ομήρων στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας και ανταλλαγής κρατουμένων με το Ισραήλ, όπως αναφέρουν μέσα από το πεδίο και η ίδια η παλαιστινιακή οργάνωση.

Βίντεο που κοινοποιήθηκε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνει αυτοκινητοπομπή της Χαμάς που μεταφέρει ομήρους προκειμένου να παραδοθούν στη ΔΕΕΣ.

Η Επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων και Πρώην Κρατουμένων ανακοίνωσε ότι δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα της πέμπτης ομάδας Παλαιστίνιων κρατουμένων που πρόκειται να αποφυλακιστούν απόψε από τις ισραηλινές φυλακές στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής Γάζας.

Σε εξέλιξη η ανταλλαγή κρατουμένων

Ο κατάλογος περιλαμβάνει 15 γυναίκες και 15 άνδρες έφηβους κρατούμενους. Πολλοί φέρουν κοινό επώνυμο, σημάδι πως κατά πάσα πιθανότητα συνελήφθησαν στις ίδιες επιχειρήσεις.

Ανάμεσά τους δεν συγκαταλέγεται η Αχέντ Ταμίμι η οποία αναμένεται να απελευθερωθεί αύριο, καθώς το όνομά της ήταν στην λίστα των 50 ατόμων προς απελευθέρωση.

Η Άχεντ Ταμίμι όπως την απεικόνισε ο Ιταλός καλλιτέχνης Σαλβατόρε ντε Λουίζε στο τείχος της Δυτικής Όχθης.

Η τετραήμερη ανθρωπιστική εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 7:00 π.μ., μετά την ισραηλινή επίθεση εναντίον της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, η οποία άφησε πίσω της πάνω από 15.000 αμάχους νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 6.500 παιδιών, πάνω από 4.000 γυναικών, 7.000 αγνοουμένων και περισσότερους από 36.000 τραυματίες.

Η εκεχειρία παρατάθηκε για δύο επιπλέον ημέρες, όπως επιβεβαίωσε το Κατάρ.

Η 17χρονη Μάγια απελευθερώθηκε αγκαλιά με ένα σκυλάκι.