Ο Michael Sopejstal από το Ιλινόις των ΗΠΑ, κάθε εβδομάδα περνάει από την Ιντιάνα στο Μίσιγκαν για να φάει στο αγαπημένο του εστιατόριο και κάθε φορά φροντίζει να αγοράζει ένα λαχείο Lucky for Life για 10 ή 20 κληρώσεις.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, ένα λάθος του πωλητή σε ένα πρατήριο καυσίμων έμελλε να αλλάξει μια για πάντα τη ζωή του Michael Sopejstal. Ο πωλητής εκτύπωσε κατά λάθος ένα δελτίο με 10 αριθμούς για μία μόνο κλήρωση και όχι 1 αριθμό για 10 κληρώσεις όπως ήθελε ο πελάτης του. Ο Michael Sopejstal ωστόσο, του είπε ότι το ήθελε ακόμα και το πλήρωσε.

Ξύπνησε και είχε κερδίσει

«Έλεγξα το δελτίο μου ένα πρωί και είδα ότι είχα κερδίσει 25.000 δολάρια το χρόνο για όλη μου τη ζωή», είπε στους υπαλλήλους ο μεγάλος νικητής. «Άρχισα αμέσως να σκέφτομαι όλα τα πράγματα που θα μπορούσα να κάνω με τα χρήματα και αν ήθελα να πάρω την επιλογή του εφάπαξ ποσού ή να πάρω τα χρήματα σταδιακά. Ήταν ένα καταπληκτικό συναίσθημα!», δήλωσε.

Ο 60χρονος επισκέφθηκε πρόσφατα τα κεντρικά γραφεία της Λοταρίας για να διεκδικήσει το βραβείο του. Τελικά, επέλεξε την εφάπαξ καταβολή του ποσού των 390.000 δολαρίων, αντί για 25.000 δολάρια ετησίως για 20 χρόνια.

Μάλιστα είπε περιχαρής ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα του βραβείου του για να ταξιδέψει και να αποταμιεύσει τα υπόλοιπα.

Το Lucky for Life παίζεται σε περίπου 24 πολιτείες των ΗΠΑ και βραβεία του κυμαίνονται από 3 δολάρια έως το κορυφαίο βραβείο των 1.000 δολαρίων την ημέρα για όλη τη ζωή του νικητή.

Οι πιθανότητες του Sopejstal να κερδίσει αυτό το βραβείο στις 17 Σεπτεμβρίου ήταν 1 στις 1,8 εκατομμύρια.