«Ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς;», ήταν η δήλωση Τσακλόγλου που έγινε η αιτία να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων, τόσο από πολιτικούς, όσο και από δικηγόρους.

Λίγες ώρες αργότερα, κάποιος αποφάσισε να ακολουθήσει τη «συμβουλή» του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και να φτιάξει ένα χιουμοριστικό βίντεο προσποιούμενος τον δικηγόρο που γίνεται παράλληλα και διανομέας.

Τι δείχνει το βίντεο

Το βίντεο δείχνει ένα δικηγόρο – διανομέα, να κρατά ένα κουτί πίτσας και να ζητά συγγνώμη από την πελάτισσα για την καθυστέρηση. Μάλιστα, ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά «Χίλια συγγνώμη, έπρεπε να κλείσω ένα φάκελο που είχα στο δικαστήριο και υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση».

Στην συνέχεια, όταν ο πρωταγωνιστής του βίντεο ανοίγει το κουτί της πίτσας για να αποδείξει πως έχει την σωστή παραγγελία, συνειδητοποιεί πως αντί να βάλει μέσα το φαγητό, έβαλε τον φάκελο με την δικογραφία.

Μετά την ανακάλυψη αυτή, ο δικηγόρος ντελιβεράς εξηγεί ότι άφησε τον φάκελο της δικογραφίας μέσα στην πίτσα και την πίτσα στο γραφείο. Φεύγοντας από το σπίτι, η πελάτισσα προσπαθεί να του δώσει tips, ο ίδιος όμως αρνείται να τα πάρει λέγοντας «να φανεί ότι φοροδιαφεύγω;», και συμπληρώνει, «ούτε καν».

Δείτε το βίντεο

Η δήλωση του Πάνου Τσακλόγλου

Κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο Action 24, ο Πάνος Τσακλόγλου μίλησε για τις αλλαγές που πρόκειται να ισχύσουν για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όταν ο δημοσιογράφος του είπε «έχω φίλο δικηγόρο ο οποίος δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει 900 ευρώ και έχω φίλο ντελιβερά, ο οποίος βγάζει 1.400», ο Πάνος Τσακλόγλου απάντησε:

«Ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς; Για να το πω λίγο διαφορετικά. Προφανώς ο δικηγόρος συνεκτιμά και τις σπουδές του, το βιοτικό επίπεδο, τις συνθήκες εργασίας και ούτω καθεξής.

Εάν το ντελιβεράδικο πήγαινε στα 3.000 ευρώ θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω να αμφιβάλλω εκεί πέρα. Η αγορά εργασίας είναι εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό. Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αυτό που μου λέτε πάει να πει πως έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες».