H χαμηλού κόστους Ajet που ανήκει εξ ολοκλήρου στον εθνικό αερομεταφορέα της Τουρκίας, Turkish Airlines, πρόκειται να ξεκινήσει πτήσεις το επόμενο έτος, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που εκδόθηκε την Παρασκευή.

Η AnadoluJet, θυγατρική της Turkish Airlines, θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της με την επωνυμία AJet Air Transportation Inc. στα τέλη Μαρτίου 2024, σύμφωνα με τον τουρκικό εθνικό αερομεταφορέα.

Αρχικός στόχος οι ανάγκες της Ανατολίας

H αεροπορική εταιρεία μετρά ήδη 15 χρόνια από την ίδρυσή της, που ήταν το 2008,  προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των αεροπορικών μεταφορών της Ανατολίας προσφέροντας στην αγορά εισιτήρια χαμηλού κόστους.

Ο πρόεδρος της Turkish Airlines, Αχμέτ Μπολάτ, δήλωσε ότι αυτό το βήμα αποτελεί μέρος των στόχων που έχει θέσει η εταιρεία για την επόμενη δεκαετία.

«Πιστεύουμε ότι η AJet, με το νέο της όνομα, θα γίνει σημαντικό μέρος της αεροπορικής βιομηχανίας χαμηλού κόστους σε παγκόσμια κλίμακα», τόνισε ο Μπολάτ.

Η Ajet θα έχει την έδρα της και θα λειτουργεί από το αεροδρόμιο Sabiha Gokcen στην πλευρά της Ανατολίας της Κωνσταντινούπολης και το αεροδρόμιο Esenboga στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Απλοποιώντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες και χρησιμοποιώντας μια ειδική διαμόρφωση ώστε να μπορεί να προσφέρει οικονομικές θέσεις, η εταιρεία στοχεύει να εισέλθει δυναμική στον κλάδο των low cost εταιρειών, στοχεύοντας στο επιβατικό κοινό που αναζητά προσιτές υπηρεσίες αεροπορικών μεταφορών.

Πηγή: ΟΤ