Με τον ΣΥΡΙΖΑ να περνά στη μετά διάσπαση εποχή και την κυβέρνηση να έχει βάλει στο στόχαστρο τους ελεύθερους επαγγελματίες ο πρόεδρος του κόμματος της Κουμουνδούρου  αποφάσισε να ασκήσει τα καθήκοντα του, του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αφορμή στάθηκε η κυνική δήλωση (ACTION 24) του υφυπουργού Εργασίας, Παναγιώτη Τσακλόγλου, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Όταν ο δημοσιογράφος είπε «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400» ο υφυπουργός απερίσκεπτα απάντησε για ποιο λόγο ο φίλος του ο δικηγόρος… «δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς».

Αλλαγή… πλεύσης

Αντιλαμβανόμενος πως η απάντηση δεν ήταν ορθή προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας: «Να το πω λίγο διαφορετικά. Εδώ μπαίνει ένα γενικότερο πρόβλημα. Προφανώς ο φίλος σας ο δικηγόρος συνεκτιμά τις σπουδές του το βιοτικό επίπεδο, τις συνθήκες εργασίας και ούτως καθεξής. Εάν το ντελιβεράδικο θα πήγαινε στα τρία χιλιάρικα θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω και αμφιβάλλω, αλλά δεν είναι έτσι…».

Και συνέχισε: «Πρέπει να αφήσουμε την αγορά εργασίας να δουλέψει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναι αυτή που προσδιορίζει τον μισθό, είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Με βάση αυτό που μου λέτε, πάει να πει πως κατά πάσα πιθανότητα έχουμε πολλούς δικηγόρους και λίγους ντελιβεράδες».

Η αντίδραση Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αντιδρώντας στα λεγόμενα του κ.  Τσακλόγλου, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την συνέντευξη του υφυπουργού και έγραψε:

«Οι δικηγόροι καλούνται από τον Υφυπουργό Εργασίας ‘’να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες’’.

Επειδή όμως έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς (στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης), τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης».

Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε εκ νέου τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά. Την Τετάρτη βρέθηκε στην πορεία διαμαρτυρίας των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων έξω από το υπουργείο Οικονομικών ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και συνομίλησε με αρκετό κόσμο, ακούγοντας για τα προβλήματα που βιώνουν.