Με τη συνταξιούχο αγρότισσα, Αθηνά Παπαχρήστου, επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την ευχαρίστησε για τη δωρεά της και της ζήτησε να γνωριστούν από κοντά, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της είχε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Με τη χειρονομία της να δωρίσει ένα ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο ασθενοφόρο αξίας 65.000 ευρώ στον τομέα ΕΚΑΒ Μεσολογγίου, το οποίο ήδη ετέθη σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, η κ. Παπαχρήστου έχει συγκινήσει πολλούς και έχει συγκεντρώσει χιλιάδες επαινετικά σχόλια στα social media.

Στη μνήμη του συζύγου της

Η δωρεά της δεν ήταν αυτονόητη. Αγόρασε το ασθενοφόρο με το κομπόδεμά της ύστερα από πολλές δεκαετίες εργασίας εκπληρώνοντας την επιθυμία της στη μνήμη του συζύγου της.

Η συνταξιούχος αγρότισσα χρειάστηκε πολλές φορές διακομιδή στο νοσοκομείο της Πάτρας, αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο τόσο για την ίδια όσο και για τον σύζυγό της που έχει φύγει από τη ζωή.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή η κυρία Αθηνά δήλωσε: «Είχα προβλήματα με τον άντρα μου για 12 χρόνια. Θέλανε μας στείλουν από την Πάτρα ασθενοφόρο, αλλά δεν γινόταν. Εγώ είχα πρόβλημα με το νεφρό μου, αλλά δεν μπορούσε να έρθει να με πάρει κανένα ασθενοφόρο, είχα χάσει τρία ραντεβού στο νοσοκομείο. Όταν ήρθε να με πάρει ένα ασθενοφόρο την τέταρτη φορά, έμεινε στη μέση της γέφυρας. Πήρα τότε ένα ταξί και πήγα για να μην χάσω το ραντεβού. Άλλη φορά που πήγαινα με τον άντρα μου στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, έμεινε το ασθενοφόρο κοντά στην Άρτα. Μας άφησαν εκεί σε ένα υπόστεγο που πήγαιναν το βράδυ οι αγελάδες, για να το φτιάξουμε. Περιμέναμε μετά να έρθει από την Αμφιλοχία το ασθενοφόρο να μας πάει στα Γιάννενα. Με τον άντρα μου ήμασταν μαζί 60 χρόνια, ταλαιπωρούνταν για χρόνια με την υγεία του».

«Προσευχόμουν στο Θεό να φύγω όπως περπατάω, να μην ταλαιπωρηθώ όπως ο άντρας μου», είπε ενώ για την αγορά του ασθενοφόρου των 65.000 ευρώ πρόσθεσε: «Έκανα οικονομία μεγάλη για να έχω για τα γεράματά μου. Όταν έφυγε ο άντρας μου σκέφτηκα »τι τα θέλω τα λεφτά;». Έφυγε ο άντρας μου, θα φύγω και εγώ, σκέφτηκα. Πούλησα και ένα χωράφι που είχα και πήρα αυτό το ασθενοφόρο για να αφήσω κάτι πίσω μου. Ήθελα όλος ο κόσμος να εξυπηρετείται».

Σχετικά με τους όρους που έβαλε είπε: «Αν δεν είναι στον τομέα Μεσολογγίου, δεν το παίρνω. Δεν θέλω να φύγει να πάει στην Πάτρα, να μείνει εδώ στην περιοχή».

Το «ευχαριστώ» της 6ης ΥΠΕ

Στη συγκινητική εκδήλωση που έγινε χθες το πρωί στο Μεσολόγγι για τη δωρεά του ασθενοφόρου, το οποίο αναμένεται να διαμορφωθεί ειδικά για τη διακομιδή διασωληνωμένων περιστατικών, παρευρέθη ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

«Ευχαριστούμε θερμά την κ. Παπαχρήστου για τη δωρεά της, η οποία ενισχύει τον στόλο των νέων ασθενοφόρων της 6ης ΥΠΕ δυναμώνοντας το σύστημα της δημόσιας υγείας και το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες όπου κι αν βρίσκονται», σημείωσε.