Τα έβαλε και με τον Τσίπρα

Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές με τον πρόεδρο Στέφανο, είμαι σίγουρος. Στιγμές αξέχαστες, μοναδικές. Στιγμές απίθανες. Χθες, αποφάσισε να μετάσχει στη συγκέντρωση των ελευθέρων επαγγελματιών που διαμαρτύρονται για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Και αφού πήγε, έβγαλε selfie, χαιρέτησε κόσμο και κοσμάκη, και έπειτα άρχισε να κάνει αναλύσεις οικονομικού περιεχομένου, με εκείνα τα ελληνικά που βγάζουν μάτι. Ωσπου κάποια στιγμή, είπε να κάνει και δηλώσεις στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί για να καλύψουν την κινητοποίηση των ελευθέρων επαγγελματιών. Και τι είπε ο απίθανος ο τύπος, και έστειλε αδιάβαστη την διακυβέρνηση Τσίπρα, τον ίδιο τον πρόεδρο Αλέξη τον απόμαχο, τον βετεράνο, και όσους τον ακολουθούσαν και τον στήριζαν εκείνη τη θλιβερή περίοδο της πρωθυπουργίας του; Το ακόλουθο: «Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους, αυτή η μνημονιακή εποχή έχει λήξει»!!

Το αγόρι ή τρέλα πουλάει ή αποφάσισε να βάλει φωτιά στα τόπια, κι όπου βγάλει, καθώς διαπιστώνει από τις δημοσκοπήσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται ολοταχώς για τον τοίχο που φαίνεται μπροστά.

Παιδί μου Στέφανε, ποιος ήταν πρωθυπουργός του Τσακαλώτου και του Κατρούγκαλου; Και ποιος εφάρμοσε την πιο μνημονιακή πολιτική που βίωσε η χώρα; Να σου το πω εγώ το μυστικό, ο μέντοράς σου, παιδί μου, ο πρόεδρος Αλέξης!

«Αδιαμεσολάβητα», όπως… «αβάδιστα»

Μετά που γύρισε σπίτι και εξιστόρησε στον απορημένο Τάιλερ το τι είδε και έκανε στη συγκέντρωση των ελευθέρων επαγγελματιών, είπε να μας ενημερώσει και εμάς για την… ηρωική του πράξη με μια ανάρτηση στο Ιnstagram συνοδευόμενη φυσικά από φωτογραφία. Τι ανάρτηση; Την ακόλουθη, που τα λέει όλα:

«Πόσοι τολμάνε να έρθουν εδώ μέσα στον κόσμο να μιλήσουν;

Απροειδοποίητα.

Αδιαμεσολάβητα.

Δώστε μας την ευκαιρία»!!

Να δώσουμε μια προσοχή στο… αδιαμεσολάβητα παρακαλώ. Είναι κάτι σαν το… «αβάδιστα», το… «ακούραστα», το… «απάλευτα» και όλα τα συναφή…

Χτυποκάρδια στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ σήμερα απ’ ό,τι φαίνεται «βαριά χτυπούν τα σήμαντρα», ξανά, στον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα το απόγευμα, οπότε και συνέρχεται η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, εκτάκτως δε, και έπειτα από απόφαση του προέδρου Στέφανου. Τι τον έπιασε τον πρόεδρο, να συγκαλέσει την Πολιτική Γραμματεία δεν είναι απολύτως ευκρινές. Ισως έχει να κάνει με την ανοιχτή πρόσκληση-πρόκληση στους «αχτσιογλικούς», αν είναι να φύγουν να του αδειάσουν τη γωνιά τώρα. Ισως πάλι να έχει σχέση με την απόφασή του, να συγκροτήσει ένα «άτυπο», λέει, «πολιτικό όργανο», το οποίο και θα παίρνει τις αποφάσεις για το κόμμα – οπότε με τη σειρά τους πάνε περίπατο και το Εκτελεστικό Γραφείο και η Πολιτική Γραμματεία. Θα σχηματίσει το όργανο, με το γνωστό δίδυμο Πολάκης – Παππάς, θα τοποθετήσει και τη φίλη μου τη Θεοδώρα Τζάκρη, θα βάλει και κάνα δυο ακόμη, τον ναύαρχο Αποστολάκη ίσως, και όλα τα υπόλοιπα όργανα, θα πάνε υγιεινό περίπατο. Να ζήσουμε να τα θυμόμαστε.

Ε, αν το επιχειρήσει αυτό, νομίζω ότι δύσκολα πια θα παραμείνουν στο κόμμα οι «αχτσιογλικοί». Αυτό, μου έλεγε χθες το απόγευμα ο άνθρωπός μου στην Κουμουνδούρου, σε μια ανάλυση «στο πόδι». Υπενθυμίζεται σχετικά, για να έχετε μια πλήρη εικόνα, στην Πολιτική Γραμματεία μετέχουν πλην της Εφης Αχτσιόγλου, η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος «όχι άλλο βούρκο» Ηλιόπουλος, ο γνωστός «τσαντίλας» Τζανακόπουλος και η κυρία Θεανώ «δηλαδή απατεώνες είμαστε;» Φωτίου.

Αύριο βράδυ, θα ξέρουμε πού πηγαίνει το έργο. Υπομονή…

Κακός σύμβουλος η αλαζονεία

Στη Βουλή, πάντως, έλαμψε κατά έναν τρόπο ο Πρωθυπουργός, ο οποίος μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις καταστροφές στη Θεσσαλία και τον Εβρο, έδωσε στο ακροατήριο (το μικρό ακροατήριο, για μια τέτοια συζήτηση) να καταλάβει ότι οι παραινέσεις του προς υπουργούς και βουλευτές για σεμνότητα και όχι αλαζονεία δεν αφορούν τον ίδιο. Ενθυμείσθε ίσως τις αυστηρές παρατηρήσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, προχθές. Ε, λοιπόν χθες, απαντώντας στον ευπρεπή πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκ. Φάμελλο, του είπε τα ακόλουθα, τα οποία με ενόχλησαν. Και φαντάζομαι και άλλους:

«Είδα τον κ. Φάμελλο ιδιαιτέρως επιθετικό σήμερα, η επιθετικότητά σας είναι αντιστρόφως ανάλογη με τις δημοσκοπικές σας επιδόσεις, διερωτώμαι εάν αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως σήμερα στην αίθουσα βρίσκονται με το ζόρι οι μισοί βουλευτές σας, κινδυνεύετε να γίνετε κόμμα black Friday»!!

Κόμμα black Friday, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας; Ο τέταρτος στη σειρά θεσμός του πολιτεύματος; Εξοχα!

Προσωπικά δεν έχω κάτι να σημειώσω, παρά μόνο ένα: κακός σύμβουλος είναι η έπαρση και η αλαζονεία στην πολιτική. Συν οι ειρωνείες για τον αντίπαλο…

«Πληρωμένη» απάντηση

Τούτων δοθέντων, νομίζω ότι έλαβε μια πληρωμένη απάντηση-σχόλιο, από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος, εντυπωσίασε τη Βουλή με την πρότασή του, να δημιουργηθεί μια task force προς άμεση αντιμετώπιση των καταστροφών στη Θεσσαλία και τον Εβρο. Παρά την εκ των υστέρων δήλωση του προέδρου Κυριάκου, που υποστήριξε ότι πρώτος εκείνος είχε αναφερθεί στην task force για τη Θεσσαλία (μόνο που δεν τη δημιούργησε…), η ουσία είναι ότι ο Ανδρουλάκης ήδη από τον Σεπτέμβριο, από τη Θεσσαλονίκη, είχε μιλήσει για την αναγκαιότητα της δημιουργίας της.

Τέλος πάντων, μικρή σημασία έχουν αυτά, αρκεί όντως να υλοποιηθεί έγκαιρα το σχήμα, μήπως και τρέξει γρηγορότερα η αποκατάσταση των πλημμυροπαθών. Τι έλεγα; Α, ναι, για την «πληρωμένη» απάντηση Ανδρουλάκη, στον Μητσοτάκη. Του είπε λοιπόν το ακόλουθο, το οποίο μου προκάλεσε μία αίσθηση εξού και το μεταφέρω ως έχει:

«Το «φταίνε οι προηγούμενοι» δεν πιάνει πια γιατί πλέον εσείς είστε οι προηγούμενοι και είστε αντιμέτωποι με τα προβλήματα που δεν λύσατε και αυτά που δημιουργήσατε. Σταματήστε να κραδαίνετε το εκλογικό σας ποσοστό ως καθαρτήριο των ευθυνών σας. Βγάλτε τις παρωπίδες της αλαζονείας σας. Προσβάλλετε την εμπιστοσύνη και όσων σας ψήφισαν με τέτοιες συμπεριφορές».

Σκληρός.

Ο μεγάλος ασθενής

Αλλη μια απόδειξη της βαριάς αρρώστιας που διέρχεται η ελληνική Δικαιοσύνη αποτελεί κατά τη γνώμη μου η υπόθεση με τον «δράκο των Εξαρχείων», τον 25χρονο σύρο πρόσφυγα, ο οποίος έγινε ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών στην περιοχή. Ο τύπος παρότι είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, έμεινε στη φυλακή περίπου έναν χρόνο, αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο από τις φυλακές Γρεβενών, χωρίς να δικαστεί, και ήρθε στην Αθήνα για να επαναλάβει τα εγκλήματά του. Γιατί αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να δικαστεί; Πώς είναι δυνατόν να επιστρέφουν στην κοινωνία τέτοιες εγκληματικές προσωπικότητες; Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις. Πάλι κάποιος φάκελος χάθηκε, πάλι κάποιες ημερομηνίες δεν τηρήθηκαν, πάλι κάποιο παραθυράκι του νόμου βρέθηκε ανοιχτό για να το εκμεταλλευτεί αυτό το τομάρι, πάλι… πάλι…

Θα τελειώσει κάποτε αυτή η ιστορία που προκαλεί το κοινό αίσθημα; Λυπάμαι, αλλά δεν θα τελειώσει ποτέ! Εκτός κι αν η πολιτεία (και νομίζω ότι κάτι κάνει επ’ αυτού ο Γ. Φλωρίδης) αποφασίσει να αλλάξει στάση απέναντι στην εγκληματικότητα…

Προς το παρόν πάντως, αυτά θα ζούμε κάθε τόσο…