Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στον Λίβανο από ισραηλινά πλήγματα.

Στο χωριό Κφαρ Κίλα, στα νότια της χώρας, σκοτώθηκε μια 80χρονη, ενώ η εγγονή της τραυματίστηκε, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ani.

Την ίδια ώρα, δύο δημοσιογράφοι και ένα τρίτο άτομο (πιθανόν ο οδηγός του αυτοκινήτου του τηλεοπτικού συνεργείου) σκοτώθηκαν από πλήγμα με ρουκέτες κοντά στο σύνορο του Λιβάνου με το Ισραήλ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το πρακτορείο μετέδωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην πόλη Τιρ Χάρφα, που απέχει περίπου ένα μίλι από το ισραηλινό σύνορο.

Οι δημοσιογράφοι εργάζονταν για ένα τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα τον Λίβανο, το Al Mayadeen TV. Πρόκειται για την ρεπόρτερ Farah Omar και τον εικονολήπτη Rabih Maamari.

Αυτή είναι η τρίτη επίθεση σε δημοσιογράφους στον Λίβανο.

Στόχευσαν τους δημοσιογράφους

Το δίκτυο αυτό μετέδωσε ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε την επίθεση στοχοθετώντας σκοπίμως τους δημοσιογράφους.

Ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα να σχολιάσει.

Τραυματίστηκε επτάχρονη

«Εχθρικά αεροσκάφη έπληξαν κατοικημένα σπίτια στο χωριό Κφαρ Κίλα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η Λάικα Σαρχάν, 80 ετών, και να τραυματιστεί η εγγονή της», μετέδωσε το Ani. Το κορίτσι διακομίστηκε στο δημόσιο νοσοκομείο Μαρζαγιούν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το κορίτσι ονομάζεται Ιλάα αλ Κασέμ και είναι υπήκοος Συρίας. Η ίδια πηγή μετέδωσε ότι μέσα στο σπίτι όπου σκοτώθηκε η ηλικιωμένη βρίσκονταν πολλά από τα εγγόνια της, αλλά δεν έπαθαν τίποτα.

Πηγή του νοσοκομείου Μαρζαγιούν είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι το κορίτσι, ηλικίας επτά ετών, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, οι συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της ισχυρής φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ σημειώνονται καθημερινά, αλλά γενικά παραμένουν περιορισμένες στη συνοριακή περιοχή.

Έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 92 νεκρούς στον Λίβανο, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ, αλλά και τουλάχιστον δέκα πολίτες, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Εννέα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την ισραηλινή πλευρά, μεταξύ των οποίων έξι στρατιώτες, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.