Ο Γιαΐρ Νετανιάχου, γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις το βράδυ του Σαββάτου, όταν επέκρινε, στο κανάλι του στο Telegram, τον ισραηλινό στρατό (IDF), τα δικαστήρια και τα μέσα ενημέρωσης και, μάλιστα, ταυτόχρονα με την… συνέντευξη Τύπου του πατέρα του.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, σε μία ανάρτηση ο υιός Νετανιάχου υποστήριξε ότι οι αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου οδήγησαν σε αλλαγές στους κανόνες εμπλοκής των IDF στα σύνορα με τη Γάζα, επιτρέποντας στους τρομοκράτες της Χαμάς να πλησιάσουν τον συνοριακό φράχτη.

Στη συνέχεια, μοιράστηκε αναρτήσεις που κατηγορούσαν τις IDF για την αποτυχία στις 7 Οκτωβρίου, όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς σκότωσαν 1.200 Ισραηλινούς και απήγαγαν εκατοντάδες για να τους κρατήσουν ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας.

Μία από τις αναρτήσεις ισχυριζόταν ότι γυναίκες παρατηρητές στα σύνορα με τη Γάζα είχαν προειδοποιήσει για τις προκλήσεις της Χαμάς, αλλά ένας ανώτερος διοικητής απείλησε ότι θα τις δικάσει «αν συνεχίσουν να παρενοχλούν».

Σε μια επόμενη ανάρτηση, ο Γιαΐρ Νετανιάχου τόνισε ότι ο τομέας ασφαλείας ήταν αυτός που πίεσε να σταλεί καύσιμο ντίζελ στη Λωρίδα της Γάζας.

Έφεδροι IDF: Η εποχή της κακόβουλης επιρροής σας έχει τελειώσει

Η οργάνωση εφέδρων των IDF «Brothers in Arms» δεν άργησε να απαντήσει δηκτικά στον γιο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, βάζοντας στο στόχαστρο και τον πατέρα:

«Πρέπει να δείτε τα γεγονότα: Η αλαζονεία ανήκει σε εσάς, ενώ η αδιαφάνεια και η ενοχή ανήκουν στον πατέρα σας. Η εποχή της κακόβουλης επιρροής σας έχει τελειώσει».

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, «στεκόμαστε ενωμένοι με τους άνδρες και τις γυναίκες που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τη χώρα μας, από την οποία έχετε φύγει. Καταλαβαίνουμε τις απογοητεύσεις και τις επιθυμίες του πατέρα σας – ολόκληρο το έθνος τις καταλαβαίνει. Ωστόσο, ένα βράδυ που θρηνούμε την απώλεια οκτώ στρατιωτών, θα ήταν καλύτερα να είχατε παραμείνει σιωπηλός».