«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που καταφέρατε να έρθετε σε συνεννόηση με την κυρία Ρίτσαρντσον, αν και θεωρώ ότι το ποσό των 200 λιρών είναι κάπως μεγάλο για την απόκτηση των δύο επίμαχων επιστολών». Με βρετανική αβρότητα και καθαρά λονδρέζικη τσιγγουνιά (αυτοί που λένε ότι οι σκωτσέζοι είναι σπάγκοι κάνουν λάθος) ο δούκας Κλάρενς, γιος του μελλοντικού Εδουάρδου του 7ου επιχείρησε το 1891 να πάρει πίσω τα δύο γράμματα που είχε στείλει σε ισάριθμες πόρνες της εποχής, οι οποίες απειλούσαν να τινάξουν τη φήμη του στον αέρα.

Και είχε δίκιο να παραπονιέται για τα λεφτά, αφού με σημερινά χρήματα οι εκβιάστριες του ζητούσαν ούτε λίγο ούτε πολύ 12.000 λίρες! Φυσικά ο Κλάρενς που τη γλίτωσε ακριβά, δεν ήταν το πρώτο μέλος βασιλικής οικογένειας που ενεπλάκη σε σκάνδαλο. Από την παρανοϊκή μητέρα και ερωμένη του Νέρωνα, έως την Μεγάλη Αικατερίνη με τους ρωμαλέους επιβήτορες, και από τον Ερρίκο τον 8ο που αποκεφάλιζε τις βαρετές συζύγους του έως τον σημερινό Φρέντερικ τα Δανίας, έχει αποδειχτεί ότι οι εστεμμένοι της ιστορίας και τα μέλη των οικογενειών τους κατευθύνονται από μια αγιάτρευτη ορμή προς σκανδαλώδη κατορθώματα κάθε είδους.

Ο άτακτος πρίγκιπας

Ο σάλος στη Δανία ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες όταν το ισπανικό κουτσομπολίστικο περιοδικό Lecturas έγραψε ότι διαθέτει αποκλειστικές και αποκαλυπτικές φωτογραφίες της ιδιαίτερα στενής σχέσης που έχει αναπτύξει ο πρίγκιπας Φρέντερικ της Δανίας με την Μεξικανή socialite και σταρ του MasterCher, Τζενοβέζα Καζανόβα, πρώην σύζυγο του Ισπανού αριστοκράτη Καγετάνο Μαρτίνεζ ντε Ιρούχο. Συγκεκριμένα, ο διάδοχος του θρόνου της Δανίας και η Μεξικανή socialite επισκέφθηκαν την έκθεση «Picasso, το ιερό και το βέβηλο» και στη συνέχεια περπάτησαν στο πάρκο El Retiro πριν δειπνήσουν μαζί στο εστιατόριο El Corral de la Moreria, στην καρδιά της Μαδρίτης.

Και μπορεί να επρόκειτο για μια συνάντηση μεταξύ καλών φίλων ή για μια εξυπηρέτηση της Καζανόβα προς έναν κοινό γνωστό τους που αρρώστησε τελευταία στιγμή και ζήτησε από την Μεξικανή καλλονή και ειδήμων σε ζητήματα τέχνης να συνοδεύσει ον 55χρονο πρίγκιπα στο Εθνικό Μουσείο Thyssen-Bornemisza, όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκε η ίδια, ωστόσο η παραμονή του στο σπίτι της όπου κατέληξαν εκείνη το βράδυ μέχρι το επόμενο πρωί, ενώ η σύζυγος του Μαίρη Ντόναλντσον, Αυστραλή σύμβουλος επιχειρήσεων, βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για δουλειές δημιουργεί ευλόγως απορίες και σενάρια.

Στήθη παντού

Κι αν το παραπάνω σκάνδαλο μπορεί να εμπίπτει στη γνωστή ιστορία των περισσοτέρων παντρεμένων ζευγαριών στον κόσμο (δεν χρειάζεται να είναι γαλαζοαίματοι) για λίγη διασκέδαση όταν η… γάτα λείπει από το παλάτι, τι να πει κανείς για τον πρίγκιπα Τζέφρι Μπολκιάχ, ο οποίος ξοδεύει 30 εκατομμύρια δολάρια το μήνα για την προσωπική διασκέδαση.

Ο αδελφός του σουλτάνου του Μπρουνέϊ, που αποκαλείται «ο μανιακός με το σεξ πρίγκιπας» έχει 3 συζύγους και ένα χαρέμι από 40 γυναίκες, που συγκαταλέγονται στις πιο όμορφες του κόσμου. Το φετίχ του είναι το γυναικείο στήθος, όπως αποκαλύπτουν τα τρία σούπερ γιοτ του με τα… ευφάνταστα ονόματα «Β@@@ά» και «Ρ@@α 1» και «Ρ@@α 2» και αποδεικνύουν οι φήμες που τον θέλουν να έχει πληρώσει αναρίθμητες αυξητικές επεμβάσεις προκειμένου να βλέπει ολόγυρα του αυτό που επιθυμεί.

5.000 ερωμένες

Ο ατιμασμένος πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος Α’, φέρεται να είχε 5.000 ερωμένες και τέτοια «αχαλίνωτη σεξουαλική ορμή» που χαρακτηρίστηκε «κρατικό πρόβλημα», γράφει η Sun. Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής, Χοσέ Μανουέλ Βιλαρέγιο  δήλωσε σε ακρόαση στο κοινοβούλιο ότι ο πρώην βασιλιάς «έκανε ενέσεις με γυναικείες ορμόνες» και του χορηγήθηκαν αναστολείς τεστοστερόνης σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η υψηλή λίμπιντο του.

Στο βιβλίο του 2016 «Juan Carlos: The King Of 5,000 Lovers», υποστηρίχθηκε ότι ο βασιλιάς είχε εκατοντάδες σχέσεις μετά τον γάμο του με τη βασίλισσα Σοφία, το 1962. Για την ακρίβεια φέρεται να είχε 62 ερωμένες μέσα σε έξι μήνες και κατά τη διάρκεια μιας «παθιασμένης περιόδου» μεταξύ 1976 και 1994 κοιμήθηκε –όπως θρυλείται- με 2.154 γυναίκες. Το 2014, ο Χουάν Κάρλος υποχρεώθηκε σε παραίτηση μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε η αποκάλυψη ενός ταξιδιού για κυνήγι ελεφάντων με μια φίλη του που είχε χρυσώσει σε δώρα αμύθητης αξίας και της φερόμενης εμπλοκής της κόρης του σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης.

Άγρια πάρτι

Για δεκαετίες, ο βασιλιάς Καρλ ΙΣΤ’ Γκούσταφ της Σουηδίας θεωρούνταν πρότυπο μονάρχη, ιδιαίτερα αφόρου άλλαξε τον νόμο για να επιτρέψει στην κόρη του να τον διαδεχθεί αντί του γιου του. Το 2010 ωστόσο μια βιογραφία του αφαίρεσε τη δημόσια μάσκα του αποκαλύπτοντας έναν ακόλαστο βασιλιά που συμμετείχε πυκνά συχνά σε «άγρια σεξουαλικά πάρτι με στρίπερ» σε υπόγεια νυχτερινά κέντρα που ανήκαν στη μαφία.

Στο βιβλίο «The Reluctant Monarch» (Ο απρόθυμος μονάρχης) γράφτηκε μεταξύ πολλών σκανδαλιστικών άλλων ότι ο βασιλιάς Καρλ ερωτοτροπούσε με δύο γυναίκες ταυτόχρονα μετά από ένα επιτυχημένο κυνήγι ελαφιού, ενώ ήτα δεκάδες οι γυναίκες που παραδέχτηκαν ότι είχαν περάσει από το κρεβάτι του. Μέσα σε όλα στην επιφάνεια ήρθε και η μακροχρόνια παράλληλη σχέση του με τη Σουηδή τραγουδίστρια Καµίλα Χένεµαρκ. Το πιο ιδιαίτερο ίσως σε όλα αυτά είναι ότι ο βασιλιάς δεν αρνήθηκε τίποτα από τα παραπάνω και με μια λιτή δήλωση του μαζί με τη σύζυγο του στο πλευρό του είπε ότι «ως οικογένεια έχουν επιλέξει εδώ και καιρό να αλλάξουν σελίδα».

51 χρόνια άρνηση

Ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος Β΄ παραδέχθηκε ότι απέκτησε παιδί εκτός γάμου 52 ολόκληρα χρόνια μετά τη γέννηση της κόρης του, της γλύπτριας, Ντελφίν Μποέλ. Πρόκειται για την κόρη της βαρόνης Σιμπίλ ντε Σέλις Λονγκσαμπ, με την οποία ο Αλβέρτος διατηρούσε ερωτική σχέση για 18 ολόκληρα χρόνια, όταν ήταν διάδοχος του θρόνου. Οι φήμες τον θέλουν να διατηρεί επαφές με τη νόθα κόρη του τα πρώτα 16 χρόνια της ζωής της και μετά να κόβει κάθε επαφή σε μια προσπάθεια να σώσει το γάμο του.

Όταν ο Αλβέρτος παραιτήθηκε το 2013 για λόγους υγείας, η Ντελφίν ξεκίνησε μια νομική προσπάθεια να αναγνωριστεί επίσημα ως κόρη του. Επτά χρόνια αργότερα, οι εξετάσεις DNA επιβεβαίωσαν ότι ήταν ο πατέρας της. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Ντελφίν εθεάθη σε βίντεο να αγκαλιάζει τον πρώην βασιλιά. Πλέον αναγνωρίζεται ως ισότιμο μέλος της βελγικής βασιλικής οικογένειας, ακριβώς όπως και τα δύο παιδιά της.