Mεγαλύτερη διευκόλυνση στον χρήστη προσφέρουν τα Google Maps.

Το απόλυτο εργαλείο πλοήγησης αποτελούν τα Google Maps, τα οποία έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο που μετακινούμαστε, επιτρέποντάς μας να φτάσουμε άκοπα σε έναν άγνωστο προορισμό.

Οι xάρτες της Google, μάλιστα, συνεχώς αναβαθμίζονται με νέες λειτουργίες που καθιστούν ακόμα πιο εύκολη τη ζωή του χρήστη.

Μη ξεχνάμε τη λειτουργία «Οικολογικές Διαδρομές» που επιτρέπουν να εξοικονομήσουμε καύσιμο, μειώνοντας την περιβαλλοντική επιβάρυνση, ανάλογα τον τύπο κινητήρα του ΙΧ μας.

Immersive View

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά νέα χαρακτηριστικά είναι το Immersive View, το οποίο προσφέρει μια τρισδιάστατη, ρεαλιστική απεικόνιση της διαδρομής που έχει επιλεχθεί.

Αρχικά το Immersive View αφορούσε σημεία ενδιαφέροντος (π.χ. μουσεία), αλλά φέτος η Google επέτρεψε τη ρεαλιστική απεικόνιση και διαδρομών (Immersive view for Routes) που θα είναι διαθέσιμη σε συσκευές Android και iOS, αρχικά για τις παρακάτω πόλεις:

Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Δουβλίνο, Φλωρεντία, Λας Βέγκας, Λονδίνο, Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Παρίσι, Σιάτλ, Τόκιο, Βενετία και Σαν Χοσέ.

Βρες ό,τι θες με την τεχνητή νοημοσύνη

Σημαντική αναβάθμιση είναι και το Google Maps Search που χρησιμοποιεί AI για να βρει σχετικές τοποθεσίες βάσει των ενδιαφερόντων και των αναγκών του χρήστη. Εφόσον, δηλαδή, κάποιος αναζητά ένα εστιατόριο, το Google Maps θα του εμφανίσει επιλογές σχετικές με το budget tου, τις γεύσεις του και τη διαθεσιμότητα.

Ακόμα περισσότερη λεπτομέρεια

Σήμερα, εκατομμύρια οδηγοί βασίζονται στο Google Maps για να βρουν χρήσιμες πληροφορίες για την κυκλοφορία στους δρόμους κ.ο.κ.

Σύντομα, θα το πράττουν ακόμα ευκολότερα, μιας και ο χάρτης θα αναβαθμιστεί. Πέρα από τα αναβαθισμένα χρώματα, θα υπάρχει και πιο ρεαλιστική επεικόνιση των κτηρίων, κάτι που θα τον βοηθάει όσο προσπαθεί να προσανατολιστεί. Επίσης, και μεταξύ άλλων, κατά την κίνηση σε αυτοκινητοδρόμους θα προσφέρονται ακόμα πιο ακριβείς πληροφορίες π.χ. για την έξοδο που πρέπει να πάρει ο χρήστης.

Περισσότερες πληροφορίες για φορτιστές

Ικανοποιημένοι από την αναβάθμιση του Google Maps θα μείνουν και οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι οποίοι μέσω της εφαρμογής θα μπορούν να ενημερωθούν πληρέστερα για τους σταθμούς φόρτισης.

Το app θα δείχνει που βρίσκονται οι πιο κοντινοί σταθμοί, τι είδους φορτιστή έχουν, πόσο γρήγορα φορτίζουν, πότε χρησιμοποιήθηκαν για τελευταία φορά και αν είναι ελεύθεροι ή κατειλημμένοι.

Νέα λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας

Στο πλαίσιο της ολιστικής αναβάθμισης των Χαρτών, η Google μετονόμασε τη λειτουργία «Search with Live View» σε «Lens in Maps.» Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης οι Χάρτες θα μπορούν να αναγνωρίσουν μέσω της κάμερας του χρήστη τα κτήρια που αυτός κοιτάζει.

Για παράδειγμα, εφόσον αυτός έχει βγει από ένα σταθμό του Μετρό και θέλει να γνωρίσει τον περιβάλλοντα χώρο, μπορεί απλά να πατήσει το εικονίδιο Lens και στη συνέχεια να σηκώσει το κινητό του, σκανάροντας με αυτό τα κτήρια, ώστε να ενημερωθεί για καφετέριες, ATMs κ.ο.κ.