Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες θανάτου του 19χρονου φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα που βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού που έμενε με την οικογένειά του το μεσημέρι της Πέμπτης, 16 Ιουλίου 2022 στα Σπάτα.

Ορφανά αποτυπώματα και περίεργα ευρήματα στο δωμάτιό του, αλλά και αποτυπώματα σε σημείο διαφυγής «δείχνουν» έγκλημα με τη μητέρα του να κάνει λόγο για «στημένο σκηνικό θανάτου» και να πιστεύει πως πρόκειται για δολοφονία.

Η κυρία Χριστίνα, μητέρα του 19χρονου μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για όσα είδε την αποφράδα εκείνη μέρα, όταν εντόπισε το σπλάχνο της απαγχονισμένο και έντρομη το κατέβασε πιστεύοντας ότι είναι ζωντανό και μπορεί να το σώσει.

«Τη ζωή μου στέρησαν την ίδια, καλύτερα να με είχαν σκοτώσει», με αυτά τα σπαρακτικά λόγια περιέγραψε η μητέρα του άτυχου Νίκου, τον πόνο της για τον χαμό του.

Η πόρτα του δωματίου ήταν κλειδωμένη όπως είπε η κυρία Χριστίνα ανακαλώντας τις μνήμες από την ημέρα που της άλλαξε τη ζωή. Με δάκρυα στα μάτια μίλησε για τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε, όταν βρήκε τον γιο της κρεμασμένο, και προσπάθησε να τον επαναφέρει στη ζωή.

«Με πήρε τηλέφωνο ο άλλος γιος μου κατά τις 12 παρά τέταρτο και λέει ‘χτυπάω το κουδούνι και δεν ανοίγει ο Νίκος’. Τον πήρα τηλέφωνο δεν το σήκωνε λέω θα κάνει μπάνιο το παιδί για να πάει στη δουλειά του. Ρώτησα τον γιο μου να κοιτάξει αν είναι κάτω το αυτοκίνητό του. Όταν μου είπε ότι είναι κάτω η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι έπεσε στο μπάνιο και χτύπησε. Είχε ένα σύνδρομο στην καρδιά του και ήθελε ιδιαίτερη φροντίδα και νόμιζα ότι κάτι θα έπαθε».

«Τον είδα κρεμασμένο στη ντουλάπα με τα χεράκια του δεμένα πίσω πολύ σφιχτά δεμένα πίσω από την πλάτη του. Ήταν γυμνός».

«Άνοιξα την πόρτα, κοίταξα κατευθείαν στο πιάνο του, δεν είδα κανέναν και όπως στρίβω λίγο το κεφάλι μου, το κρεβατάκι του ήταν άθικτο. Έστριψα το κεφάλι μου και τον είδα κρεμασμένο στη ντουλάπα με τα χεράκια του δεμένα πίσω πολύ σφιχτά δεμένα πίσω από την πλάτη του. Ήταν γυμνός», είπε μιλώντας όταν εντόπισε τον γιο της και αφού είχαν ανοίξει την πόρτα με τη βοήθεια κλειδαρά.

«Τον κοίταξα. Έπιασα το κεφαλάκι του κι ήταν παγωμένο. Έπαθα σοκ κι άρχισα να φωνάζω ‘Νίκο μου, Νίκο μου’. Τον πήρα αγκαλιά και τον κατέβασα μήπως και τον σώσω και ξεκίνησα να του ΚΑΡΠΑ μήπως και τον σώσω. Δεν πίστευα μέχρι τελευταία στιγμή ότι δεν είναι ζωντανός. Δεν μπορούσα να το διανοηθώ. Δηλαδή ακόμα και τώρα πιστεύω ότι είναι ψέματα όλο αυτό», είπε ακόμα η τραγική μητέρα.

Τα περίεργα ευρήματα που «δείχνουν» δολοφονία

Η μητέρα μίλησε και για τα περίεργα ευρήματα στο δωμάτιο, τα οποία όπως λέει την κάνουν να πιστεύει ότι πρόκειται για έγκλημα. «Υπάρχουν δύο, τρία, τέσσερα πράγματα που με κάνουν να πιστεύω με σιγουριά ότι δεν ήταν αυτοχειρία. Πέρα από τον χαρακτήρα του που τον ήξερα. Το λέω από την πρώτη στιγμή ότι δεν ήταν αυτοχειρία, ήταν δολοφονία».

Αρχικά όπως λέει τα χέρια του παιδιού ήταν δεμένα πίσω και σφιχτά. «Ποιος αυτοκτονεί και έχει πολύ σφιχτά δεμένα και πίσω τα χέρια του;», διερωτήθηκε. Ακόμα αποκάλυψε πως είχαν χρησιμοποιηθεί μαύρα κορδόνια από αθλητικά παπούτσια που δεν τα είχε ξαναδεί καθώς ούτε η ίδια ούτε ο 19χρονος φόραγαν μαύρα παπούτσια.

Ένα άλλο παράξενο εύρημα ήταν ότι υπήρχαν αποτυπώματά στη ντουλάπα πιθανόν από τα χέρια του γιου της, αλλά υπήρχε κι ένα πιο μεγάλο που δεν ήταν από το δικό του δάχτυλο.

Ακόμα αναφέρθηκε και σε ένα ντουλάπι που λείπει και ήταν σπασμένο από τους μεντεσέδες. Επίσης η μπαλκονόπορτα του δωματίου ήταν κλειστή και τα ρολά κατεβασμένα, ενώ υπάρχει και ένα ακόμα παράθυρο από το οποίο κάποιος θα μπορούσε να δολοφονήσει τον γιο της και να διαφύγει.

«Έχει ακόμα ένα παράθυρο το δωμάτιο, το οποίο ήταν ανοιχτό και τραβηγμένη η σίτα κάτι που δεν συνήθιζε ο Νικόλας. Έξω από αυτό το παράθυρο υπάρχει μία σκάλα που οδηγεί στη σκεπή και στο μπαλκόνι του. Αν κάποιος διέφυγε από εδώ μπορούσε άνετα να πατήσει στα σκαλοπάτια, δεν είναι κάτι δύσκολο», είπε ακόμα.

Όπως είπε το σπίτι είναι μεγάλο το σπίτι και το χωρίζουν πολλά πατώματα οπότε κάποιος μπορούσε να μπει και να βγει χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Επίσης το δωμάτιο είχε κάποια αφύσικη ακαταστασία κάτι επίσης ασυνήθιστο καθώς ο Νικόλας ήταν πολύ τακτικός.

Τα παράξενα μηνύματα την προηγούμενη μέρα

Η μητέρα αναφέρθηκε και στην προηγούμενη ημέρα  που είχαν πάει να κάνει το μηχανογραφικό του καθώς ο 19χρονος ήθελε να περάσει στη βιοϊατρική, όπου και τότε υπήρξαν κάποια σημάδια που την είχαν προβληματίσει.

«Ήταν πολύ ευδιάθετος, χαρούμενος, ενθουσιασμένος με αυτό. Ήμασταν μαζί από τις 17:00 έως τις 21:30 αλλά αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι άρχισε να λαμβάνει κάποια επαναλαμβανόμενα μηνύματα στο κινητό του, χτυπούσε καμιά δεκαριά φορές απανωτά και έγινε ανήσυχος. Μετά βγήκε με τις φίλες του και γύρισε στο σπίτι περίπου στις δωδεκάμισι το βράδυ…», ανέφερε.