Μήνυμα για την 50ή επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου έστειλε ο γραμματέας της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Όπως τόνισε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, «πενήντα χρόνια μετά, τιμούμε τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για ελευθερία και δημοκρατία».

Ακολούθως ο Ανδρέας Σπυρόπουλος τόνισε ότι «το Πολυτεχνείο είναι σύμβολο των αγώνων μιας ολόκληρης γενιάς».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος

Τέλος, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος πρόσθεσε πως το Πολυτεχνείο «μας δίνει σήμερα το σύνθημα για να παλέψουμε και εμείς για ελευθερία και δημοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά και για ένα κοινωνικό κράτος μέσα από την παιδεία, την υγεία και ίσες ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους».

Ανδρουλάκης: Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν και όσους αγωνίστηκαν

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε στεφάνι για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«Η εξέγερση των φοιτητών τον Νοέμβριο του ’73 αποτελεί μία από τις πιο ένδοξες στιγμές της νεότερης πολιτικής ιστορίας της πατρίδας μας» είπε σε δηλώσεις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν. Όσους αγωνίστηκαν. Όσους είχαν το σθένος να αντιμετωπίσουν τη δικτατορία» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «σήμερα, έχουμε χρέος και εμείς να αγωνιστούμε για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Για μία ποιοτική δημοκρατία. Για λιγότερες ανισότητες. Για περισσότερες ευκαιρίες στις νεότερες γενιές. Για ισχυρή δημόσια υγεία και παιδεία», σημείωσε στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης.