Τον γύρο του διαδικτύου κάνει για μία ακόμη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, η επιστολή «Letter to America» που είχε γράψει ο Μπιν Λάντεν. Οι χρήστες του Tik TOk που την επανέφεραν υποστηρίζουν στα βίντεο τους, ότι τους έκανε να επανεκτιμήσουν την άποψη τους για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου που ενορχήστρωσε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, χρήστες του TikTok ανέφεραν ότι δεν διαφωνούν απόλυτα με το σκεπτικό του Μπιν Λάντεν ότι οι επιθέσεις στο Πάγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου ήταν αντίποινα για την ανάμειξη των ΗΠΑ  στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου στη Μέση Ανατολή και ότι το Ισραήλ κατείχε παλαιστινιακά εδάφη και καταπίεζε τον παλαιστινιακό λαό για δεκαετίες.

Viral το hashtag #lettertoamerica

Οι χρήστες του Tik Tok κατάφεραν να ανασύρουν την συγκεκριμένη επιστολή από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, με το hashtag #lettertoamerica να έχει ήδη προβληθεί 4,5 εκατομμύρια φορές στην εφαρμογή.

Σημειώνεται, ότι η δημοφιλία της επιστολής ανέβηκε σε τέτοιο επίπεδο, όπου η βρετανική εφημερίδα Guardian που την είχε δημοσιεύσει το 2002, την αφαίρεσε σε ανύποπτο χρόνο την Τετάρτη το βράδυ, αφού αντιλήφθηκε την τάση των μέσων της κοινωνικής δικτύωσης.

Η Guardian αφαίρεσε την επιστολή του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Μία χρήστης έφτιαξε ένα βίντεο σχετικά με την επιστολή συζητώντας τις ενέργειες του αμερικανικού στρατού στη Μέση Ανατολή. Η ίδια έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της: «Ενθουσιασμένη για τους ρατσιστές στα σχόλιά μου #free palestine fr #fypシ #lettertoamerica #iraq #freepalestine», αλλά δεν αναφέρθηκε στην αντισημιτική γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στην επιστολή.

@notthataccount1 Like WHAT #freepalestine #iraq #lettertoamerica #fyp ♬ sonido original – Angel Aispuro

Μια άλλη χρήστης εξέφρασε πώς η επιστολή του επικεφαλή της Αλ Κάιντα, άλλαξε την αντίληψή της για τον κόσμο.

@kianaleroux 🇵🇸 #lettertoamerica ♬ original sound – Kiana Leröux 🌙

Τι αναφέρει η επιστολή – «Συνεχίζετε να υποστηρίζετε τους καταπιεστικούς Ισραηλινούς»

Η επιστολή χρησιμοποιεί ανοιχτά αντισημιτική γλώσσα και ασχολείται με το θέμα της παλαιστινιακής κρατικής υπόστασης. Δικαιολογεί την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον εβραϊκό λαό και στις επιλογές των Αμερικανών προέδρων.

«Ο πρώην πρόεδρός σας είχε προειδοποιήσει προηγουμένως για τον καταστροφικό εβραϊκό έλεγχο του κεφαλαίου [πλούτου] και ότι μια μέρα θα σας υποδούλωνε», αρχίζει η επιστολή.

Σε ένα άλλο σημείο, ο Μπιν Λάντεν έγραψε: «Συνεχίζετε να υποστηρίζετε τους καταπιεστικούς Ισραηλινούς στην κατοχή της Παλαιστίνης μας, ως απάντηση στις πιέσεις που ασκεί στην κυβέρνησή σας ένα εβραϊκό λόμπι που βασίζεται στις τεράστιες οικονομικές του δυνατότητες.»

«Η Παλαιστίνη βρίσκεται υπό κατοχή εδώ και δεκαετίες και κανένας από τους προέδρους σας δεν μίλησε γι’ αυτό μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου, όταν ο Μπους συνειδητοποίησε ότι η καταπίεση και η τυραννία σας εναντίον μας ήταν μέρος της αιτίας της επίθεσης», έγραψε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα για το θέμα της παλαιστινιακής κρατικής υπόστασης. «Πρέπει να εφαρμόσετε έναν οδικό χάρτη που να μας επιστρέφει τη γη της Παλαιστίνης [sic], ολόκληρη, από τη θάλασσα μέχρι το ποτάμι- είναι μια ισλαμική γη που δεν υπόκειται σε εμπόριο ή παραχώρηση σε κανένα μέρος.»

Συνεχίζει δε λέγοντας ότι «Η Παλαιστίνη δεν θα πρέπει να θεωρείται αιχμάλωτη γιατί θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε τα δεσμά της. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πληρώσουν για την αλαζονεία τους με το αίμα των χριστιανών και τα κεφάλαιά τους.»