Ο Μάικλ Φελπς, σε μία συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε αποκάλυψε ότι είχε σκεφτεί να αυτοκτονήσει.

Ο Αμερικανός κολυμβητής, διέπρεψε στις πισίνες καταγράφοντας μοναδικές επιδόσεις στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού και θεωρείται ο κορυφαίος κολυμβητής στην ιστορία και ένας από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών.

Ο Φέλπς, εκτός από αγώνες μέσα στην πισίνα έδινε κι εκτός αυτής όπως αποκάλυψε, αφού μίλησε ανοιχτά για το θέμα της ψυχικής υγείας και αποκάλυψε πως είχε φτάσει στο σημείο να θέλει να αυτοκτονήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

«Το 2004 ήταν η πρώτη φορά που πάλεψα με την κατάθλιψη. Μετά, το 2014, είχα τη δεύτερη κατάθλιψη. Δεν ήθελα να ζήσω, δεν έτρωγα, δεν έπινα, πήγα σε κέντρο αποθεραπείας. Πάλεψα για τη ζωή μου περισσότερο από όσο μπορούσαν να φανταστούν οι άνθρωποι.

Στον κόσμο του αθλητισμού υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αμφισβήτησαν τα πάντα, τους στόχους μου. Ο κόσμος πίστευε ότι ήταν αδύνατο να κερδίσω ένα χρυσό μετάλλιο και κέρδισα οκτώ. Θέλω να μάθω στα παιδιά ότι ανεξάρτητα από το τι επιδιώκουν, είναι τα πάντα εφικτά. Δεν μπορούμε να πετάξουμε, αλλά μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Ας μην φοβόμαστε να επιδιώξουμε τους στόχους μας.

Πιστεύω ότι θα με θυμούνται για τη ζωή μου μετά το τέλος της καριέρας μου παρά για τα μετάλλια, τα οποία είναι εκπληκτικά, αλλά δεν είμαι μόνο αυτό. Θέλω να βοηθήσω ανθρώπους που περνούν δύσκολα. Θέλω να σώσω ζωές. Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω κι εγώ και θέλω να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ. Το να μιλάω για αυτά τα θέματα έχει σώσει τη ζωή μου. Μου αρέσουν αυτά τα θέματα».