Έναν 15χρονο μαθητή συνέλαβαν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, στο πλαίσιο της δράσης για την πρόληψη και καταστολή της νεανικής παραβατικότητας και των κρουσμάτων bullying.

Όπως έγινε γνωστό από την Ελληνική Αστυνομία, το απόγευμα της Τρίτης ο 15χρονος εξύβρισε ένα 14χρονο συμμαθητή του σε σχολείο στο Κορωπί.

Σύμφωνα με την προανακριτική διαδικασία, ο 15χρονος μαζί με άλλον έναν 16χρονο μαθητή προέβαιναν τα τελευταία τρία χρόνια σε συστηματικό εκφοβισμό του 14χρονου μέσω εξυβρίσεων, απειλών και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Οι αστυνομικοί, παράλληλα, εντόπισαν και το δεύτερο μαθητή που εμπλέκεται στο συμβάν, ο οποίος προσήχθη και εξετάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κορωπίου.

Είχε επιτεθεί και σε άλλον μαθητή

Αξίζει να σημειωθεί ότι o 15χρονος, λίγες ώρες πριν συλληφθεί, είχε προσεγγίσει από κοινού με συνομήλικο του, έτερο ανήλικο παθόντα που ανέμενε σε στάση λεωφορείου και υπό την απειλή μαχαιριού τον οδήγησαν σε παρακείμενο σημείο και βιαιοπράγησαν εναντίον του με σκοπό να τον εξαναγκάσουν να κάνει χρήση κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει τη δράση της προς την κατεύθυνση για την πρόληψη και την καταστολή της παραβατικότητας των ανηλίκων με επιχειρησιακές δράσεις, σε περιοχές που διαπιστώνεται υψηλή παραβατικότητα.