Οι τίτλοι και διακρίσεις δεν έρχονται μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό.

Η Μπάγερν ήταν πάντα η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης στα οικονομικά. Οι αριθμοί είναι κάτι παραπάνω από ποδόσφαιρο. Αυτό που κάνουν στην Βαυαρία είναι μια πολύ καλή μπίζνα, μια νοικοκυρεμένη εταιρεία που δεν αρκείται μόνο στο να… βάζει γκολ. Τα έχει όλα εντάξει και τελικά δε χρωστάει ούτε ευρώ. Και όχι μόνο!

Η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε ρεκόρ εσόδων για το 2022/23 και 31ο συνεχόμενο κερδοφόρο έτος.

Ο βαυαρικός σύλλογος, που κατέκτησε το 10ο συνεχόμενο πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν, θα διανείμει τριπλασιασμένο μέρισμα το οποίο θα κυμαίνεται από 0,10 σε 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Η Μπάγερν Μονάχου έκλεισε τον ισολογισμό της με κέρδη για 31η συνεχόμενη χρονιά (απόλυτο ρεκόρ στον κόσμο του ποδοσφαίρου).

Τα οικονομικά αποτελέσματα της σεζόν 2022/23 έφεραν κέρδη προ φόρων (EBT) 54,5 εκατ. ευρώ υπερτριπλάσια έναντι των κερδών της προηγούμενης σεζόν 17,1 εκατ. ενώ τα κέρδη του ομίλου ανήλθαν στα 35,7 εκατ., σημειώνοντας βελτίωση σε σχέση με τα 12,7 εκατ. ευρώ του 2021/22.

Το 2022/23 ο γερμανικός σύλλογος πέτυχε έσοδα ρεκόρ με συνολικό ποσό 817,3 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 639,2 εκατομμυρίων ευρώ το οικονομικό έτος 2021/22, ενώ ο βαυαρικός όμιλος έφτασε τα 854,2 εκατομμύρια (665,7 εκατομμύρια σε 21 /22).

Τέλος, όσον αφορά το EBITDA, ο όμιλος σημείωσε 187,4 εκατ. έναντι 130,9 εκατ. πέρυσι, ενώ ο ποδοσφαιρικός σύλλογος διαμορφώθηκε στα 153,4 εκατ. (104,8 εκατ. το 21/22).

«Αυτό το επίτευγμα καταδεικνύει την δύναμή μας»

Ο Michael Diederich, Αντιπρόεδρος της Bayern München AG, σχολίασε: «Η FC Bayern μπορεί και πάλι να προσβλέπει σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη οικονομική χρονιά. Σε ένα δύσκολο οικονομικό πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από πληθωρισμό και ύφεση στη Γερμανία, πετύχαμε τζίρο ρεκόρ και σημαντική αύξηση της κερδοφορίας σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν.

«Με την υποστήριξη των συνεργατών μας, καταφέραμε να επιτύχουμε σημαντικές αυξήσεις στα έσοδα μάρκετινγκ μεταξύ χορηγιών και εμπορικών προϊόντων κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος» ανέφερε ο βαυαρικός σύλλογος.

Αυτό το επίτευγμα καταδεικνύει την οικονομική μας δύναμη και φέρνει το κεφάλαιό μας σε νέο επίπεδο ρεκόρ. Ταυτόχρονα, η Μπάγερν παραμένει χωρίς χρέη – ένα εξαιρετικό κατόρθωμα – στην κορυφαία κατηγορία της Ευρώπης και ένα ακόμη σημάδι της οικονομικής μας ανεξαρτησίας.

Με την υποστήριξη των συνεργατών μας, καταφέραμε να επιτύχουμε σημαντικές αυξήσεις στα έσοδα μάρκετινγκ μεταξύ χορηγιών και εμπορικών προϊόντων κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Στην επίτευξη του τζίρου ρεκόρ συνέβαλε και το υψηλό πλεόνασμα μεταβιβάσεων. Χάρη σε μια ισορροπημένη δομή κόστους, καταφέραμε να διατηρήσουμε την αναλογία κόστους προσωπικού πολύ κάτω από το 50%. Το καλό ετήσιο αποτέλεσμα θα μας επιτρέψει να τριπλασιάσουμε το μέρισμα φέτος από 0,10 σε 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα οφείλονται και σε όλους τους συναδέλφους μας, που δίνουν τα πάντα για την FC Bayern. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο και ολόκληρο το Εποπτικό Συμβούλιο για τη συλλογική και έμπιστη συνεργασία τους».