Μια 16χρονη κοπέλα από τη Νεμπράσκα των ΗΠΑ συνελήφθη επειδή φέρεται να έκοψε το λαιμό του νεογέννητου μωρού της, σκοτώνοντάς το, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν σε ένα σπίτι στο Γκόρντον την περασμένη Δευτέρα μετά από κλήση ότι ένα κορίτσι είχε γεννήσει και το μωρό δεν ανέπνεε. Ο πατέρας της έφηβης άνοιξε την πόρτα και είπε στους αστυνομικούς ότι «είχαν αργήσει πολύ».

Οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι και βρήκαν τη μητέρα του κοριτσιού να κλαίει καθώς κρατούσε ένα βρέφος τυλιγμένο σε μια κουβέρτα.

Είπε επανειλημμένα ότι η 16χρονη είχε κάνει κακό στο μωρό και στη συνέχεια αποκάλυψε τον κομμένο λαιμό και τις μαχαιριές στο στήθος του βρέφους, αναφέρει η ένορκη βεβαίωση.

Οι γονείς του κοριτσιού είπαν στην αστυνομία ότι πίστευαν ότι πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και το χρησιμοποίησε για να δολοφονήσει το νεογέννητο παιδί της, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση.

Η έφηβη φέρεται να είπε στη μητέρα της ότι έπρεπε να τρέξει στο κατάστημα για να αγοράσει σερβιέτες λόγω της έντονης ροής της περιόδου. Λίγο αργότερα, η μητέρα ανακάλυψε ότι το πάτωμα και ο τοίχος του υπνοδωματίου του κοριτσιού ήταν γεμάτοι αίμα.

Το παραδέχτηκε στη μητέρα της

Όταν εκείνη επέστρεψε από το κατάστημα περίπου 15 λεπτά αργότερα, η μητέρα της ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την ίδια και φέρεται να της παραδέχτηκε ότι σκότωσε το μωρό. Ο πατέρας της 16χρονης ήταν αυτός που βρήκε τη σορό του νεογνού μέσα στο ντουλάπι.

Δεν είναι σαφές αν οι γονείς του κοριτσιού γνώριζαν ότι η κόρη τους ήταν έγκυος πριν ανακαλύψουν την αιματηρή σκηνή.

Η έφηβη, η οποία δεν κατονομάστηκε λόγω της ηλικίας της, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Gordon Memorial και στη συνέχεια μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο Regional West Medical Center, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Όταν η αστυνομία έψαξε το σπίτι, ανακάλυψε ρούχα και πετσέτες εμποτισμένα με αίμα. Η αστυνομία επέστρεψε αργότερα στο σπίτι αφού ο πατέρας βρήκε το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να έγινε η δολοφονία του μωρού.

Η 16χρονη παραπέμφθηκε σε δίκη για φόνο πρώτου βαθμού και χρήση θανατηφόρου όπλου την Πέμπτη στο δικαστήριο της κομητείας Σέρινταν. Κρατείται χωρίς εγγύηση, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου.

Η επόμενη δίκη της έχει προγραμματιστεί για τις 16 Νοεμβρίου.