«Αερογέφυρα ζωής» στήθηκε το πρωί της Κυριακής από Σαντορίνη για Ηράκλειο, για δύο δίδυμα νεογνά και την 33χρονη μητέρα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, τα δύο μωράκια γεννήθηκαν πρόωρα με καισαρική τομή στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, βάρους περίπου 1300 γραμμαρίων έκαστο και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Το ελικόπτερο Super Puma που μετέφερε τα νεογνά, αναχώρησε από την Σαντορίνη και προσγειώθηκε απευθείας στο ελικοδρόμιο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου όπου πλέον τα δίδυμα νεογνά νοσηλεύονται.

Η ανάρτηση της Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, Λένας Μπορμπουδάκη:

«Σε συναγερμό το ΓΝΘ, τα ξημερώματα, για να δεχτεί αεροδιακομιδή με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ, 33χρονης από την Κίμωλο, 32 εβδομάδων, που κυοφορούσε δίδυμα.

Άμεση αντιμετώπιση από τη χειρουργική ομάδα του ΓΝΘ.

Η γυναικολόγος Φιλοπούλου Κορίνα, ο αναισθησιολόγος Γιασσάς Σάββας, ο γενικός χειρουργός Ανδρέας Σταύρου, ο παιδίατρος Κατινάκης Στέλιος, λίγο μετά τις 04.00 έφεραν με ασφάλεια στον κόσμο τα δύο νεογνά, άρρεν, βάρους περίπου 1300 γραμμαρίων (έκαστο), πραγματοποιώντας καισαρική τομή.

Τα νεογνά έλαβαν την πρώτη απαραίτητη φροντίδα από την Υγειονομική Ομάδα του ΓΝΘ και διακομίσθησαν στη ΜΕΝΝ του ΠαΓΝΗ.

Υπερήφανη για τους υγειονομικούς μας που επιχείρησαν:

Μαιευτήρας/Γυναικολόγος, Φιλοπούλου Κορίνα

Γενικός Χειρουργός, Σταύρου Ανδρέας

Αναισθησιολόγος, Γιασσάς Σάββας

Παιδίατρος, Κατινάκης Στέλιος

Νοσηλευτές:

Πρασσά Μαρία

Μάσση Αναστασία

Τζούτσα Βιβή

Καραλή Χριστίνα

Μαία: Καρακικέ Μαριάννα

Θερμά ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία τον Προϊστάμενο Αεροδιακομιδών ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Πύρρο Δημήτρη και την Καθηγήτρια της ΜΕΝΝ ΠαΓΝΗ Ελευθερία Χατζηδάκη

Γενικό Νοσοκομείο Θήρας/ Santorini Hospital

#συνεχίζουμε με συνέπεια λόγων και έργων».