Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να μην μπορείτε να θυμηθείτε που έχετε παρκάρει το αυτοκίνητό σας ή να το ψάχνετε σε ένα πολυσύχναστο πάρκινγκ ενός εμπορικού κέντρου.

Και όμως υπάρχει μια πολύ απλή λύση χρησιμοποιώντας το smartphone σας και μια εφαρμογή που όλοι έχουμε στο κινητό μας.

Πρόκειται για τους χάρτες της Google τους γνωστούς google maps που μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε που παρκάρατε το αυτοκίνητό σας.

Εφόσον έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή Χάρτες Google στο Android ή το iPhone σας, δεν θα ξεχάσετε ποτέ ξανά πού παρκάρατε το αυτοκίνητό σας.

Μόλις παρκάρετε το  αυτοκίνητό σας, ανοίξτε τους Χάρτες Google στο τηλέφωνό σας. Πατήστε το εικονίδιο Crosshairs στον χάρτη για να δείτε τη μπλε κουκκίδα για την τρέχουσα τοποθεσία σας.

Επιλέξτε την επιλογή Αποθήκευση στάθμευσης. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως φωτογραφίες, αριθμό στάθμευσης κ.λπ. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον Βοηθό Google να αποθηκεύσει τη θέση στάθμευσης σας λέγοντας «Να θυμάστε πού έχω σταθμεύσει».

Στη συνέχεια, η θέση στάθμευσης του αυτοκινήτου σας θα συμβολίζεται με μία κίτρινη κουκκίδα και το γράμμα «P».

Όταν λοιπόν θα θέλετε να βρείτε τη θέση στάθμευσης του αυτοκινήτου σας ανοίγετε του χάρτες και θα πατάτε τον αποθηκευμένο χώρο στάθμευσης, ενεργοποιώντας την πλοήγηση.

Υπάρχουν όμως και άλλες πολύ χρήσιμες λειτουργίες, όπως το να βρείτε θέση παρκαρίσματος σε μία άγνωστη περιοχή. Η συγκεκριμένη υπηρεσία χαρακτηρίζεται από το σύμβολο P (Parking) στους χάρτες και αναφέρει που βρίσκονται οι κοντινοί χώροι στάθμευσης και εάν υπάρχει ελεύθερη θέση.