Επεισόδια προκλήθηκαν στην πρωτεύουσα της Βρετανίας σήμερα Σάββατο (11/11) σε αντιδιαδήλωση ακροδεξιών κατά τη διάρκεια πορείας υπέρ των Παλαιστινίων, η οποία διοργανώθηκε ανήμερα της Ημέρας Εκεχειρίας. Στην πορεία αναμένεται να συμμετάσχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις υπό τον φόβο ταραχών

Η μεγάλη συγκέντρωση για την έκφραξη της αλληλεγγύης του βρετανικού λαού προς τον παλαιστινιακό, ξεκίνησε νωρίτερα σήμερα, με την αστυνομία να είχε ήδη μεριμνήσει για την ανάπτυξη μεγάλης επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως μέλη ακροδεξιών οργανώσεων προγραμμάτιζαν αντιδιαδήλωση και υπήρχαν φόβοι για συγκρούσεις μεταξύ των δύο αντίπαλών ομάδων.

Αν και έως τώρα έχουν αποφευχθεί οι μεταξύ τους συμπλοκές, επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε ακροδεξιούς διαδηλωτές και την αστυνομία.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε σε ανάρτηση στο X πως αστυνομικοί αντιμετώπισαν επίθεση από διαδηλωτές που βρίσκονταν σε «σημαντικούς αριθμούς» στην πόλη, προσθέτοντας πως δεν θα τους επιτρέψουν να έρθουν αντιμέτωποι με τη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων. «Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις εξουσίες και στρατηγικές που είναι στη διάθεσή μας προκειμένου να αποτρέψουμε να συμβεί αυτό», ανέφερε η αστυνομία.

«Θέλουμε πίσω τη χώρα μας»

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και ακροδεξιούς αντιδιαδηλωτές σημειώθηκαν κοντά στο μνημείο του πολεμικού κενοταφίου νωρίτερα σήμερα, όπου μερικοί από τους αντιδιαδηλωτές φώναζαν: «Θέλουμε πίσω τη χώρα μας».

Δεξιές οργανώσεις εκτόξευαν μπουκάλια κατά της Αστυνομίας

Μπουκάλια εκτοξεύθηκαν αργότερα εναντίον αστυνομικών από δεξιές οργανώσεις σε ένα ξεχωριστό συμβάν στην Τσάιναταουν, περίπου ένα μίλι βόρεια του πολεμικού μνημείου, ανέφερε η αστυνομία.

Η αστυνομία ανέφερε ότι σχεδόν 2.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να αποτρέψουν ταραχές.

Η διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων προγραμματίστηκε συμβολικά την 11η Νοεμβρίου, ανήμερα της ημέρας μνήμης στη Βρετανία για τους βετεράνους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.