Ακόμη ένα ισχυρό χτύπημα κατά της Χαμάς ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις.

Όπως έκαναν γνωστό, σκότωσαν έναν ανώτερο διοικητή της οργάνωσης, ο οποίος φέρεται να ήταν υπεύθυνος για επιθέσεις με αντιαρματικούς πυραύλους (ATGM).

Πρόκειται για τον Ibrahim Abu-Maghsib, τον επικεφαλής της μονάδας αντιαρματικών πυραύλων της Χαμάς στην Ταξιαρχία Κεντρικών Στρατοπέδων, ο οποίος κατηύθυνε και πραγματοποίησε πολυάριθμες εκτοξεύσεις αντιαρματικών πυραύλων εναντίον ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών των IDF.

«Οι IDF, καθοδηγούμενοι από τις πληροφορίες της Shin Bet και του Αμμάν, σκότωσαν τον Ibrahim Abu-Maghsib, επικεφαλής του αντιαρματικού συστήματος πυραύλων της Ταξιαρχίας Κεντρικών Στρατοπέδων της οργάνωσης Χαμάς, χρησιμοποιώντας μαχητικό αεροσκάφος. Στο πλαίσιο της θέσης του, διηύθυνε και πραγματοποίησε πολλές αντιαρματικές επιθέσεις προς τους πολίτες του Ισραήλ και τις δυνάμεις των IDF», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

Παράλληλα, ανέφερε ότι, στο πλαίσιο της βοήθειας προς τις χερσαίες δυνάμεις, οι ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων της Χαμάς που χρησιμοποιούνταν για επιθέσεις κατά των στρατευμάτων των IDF στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ανάρτησή του

Νεκρός εκ των διοικητών που οργάνωσαν τις επιθέσεις σε κιμπούτς

Τις προηγούμενες ημέρες, οι IDF υποστήριξαν ότι σκότωσαν κι άλλο διοικητή της Χαμάς, έναν από τους οργανωτές της επίθεσης στις 7 Οκτωβρίου.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον Νασίμ Αμπού Ατζίνα, ο οποίος ήταν από τους οργανωτές της «μαύρης» 7ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις IDF, ο συγκεκριμένος διοικητής ήταν υπεύθυνος για την επίθεση στα κιμπούτς Ερέζ και Νετίβ Χασάρα. Προηγουμένως διοικούσε τις εναέριες δυνάμεις της Χαμάς και εργάστηκε στην ανάπτυξη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των αλεξίπτωτων πλαγιάς της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις της ίδιας ημέρας.