Ο Λουίς Ντίας είδε την μητέρα του να αφήνεται ελεύθερη από τους απαγωγείς, όμως ο πατέρας του κρατείται ακόμη και το δράμα καλά κρατεί.

Ο Κολομβιανός επιθετικός της Λίβερπουλ, παρ’ όλη τη δύσκολη περίοδο που διανύει, επέστρεψε στην Αγγλία και τις προπονήσεις και μάλιστα έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του, με το γκολ που πέτυχε στο 90+5′ στην εκτός έδρας αναμέτρηση των «Κόκκινων» κόντρα στη Φούλαμ, που έληξε 1-1.

Τον πατέρα του Ντίας τον έχουν οι αντάρτες, ο «εθνικός απελευθερωτικός στρατός» της Κολομβίας και ο παίκτης έστειλε το δικό του μήνυμα, καθώς μετά το γκολ που σημείωσε, σήκωσε τη φανέλα της Λίβερπουλ και από κάτω φορούσε μία μπλούζα με το μήνυμα: «Ελευθερία για τον πατέρα».

Ο Χοσέ Μανουέλ Μαρτίνες Κιρόζ (αρχηγός του εθνικού απελευθερωτικού στρατού) ανέφερε με γραπτή του δήλωση, πως θα πρέπει να λάβει εγγυήσεις από την κυβέρνηση της χώρας, για να αφήσει ελεύθερο τον κ. Ντίας.

Το μήνυμα των ανταρτών 

«Η περιοχή είναι γεμάτη από τον κυβερνητικό στρατό και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα ασφαλείας για την απελευθέρωση του Ντίας. Η κατάσταση αυτή δεν επιτρέπει να γίνει με ασφάλεια για εμάς και τον ίδιο η επιστροφή στην οικογένεια του. Αν συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή μας, τότε θα υπάρξει πιθανότατα πρόβλημα. Κατανοώ πλήρως την αγωνία της οικογένειας του και ισχύει η δέσμευση μας για την άμεση απελευθέρωση του, αρκεί να λάβουμε συγκεκριμένες εγγυήσεις από την κυβέρνηση ώστε ν’ αποσυρθούν οι στρατιωτικές μονάδες».