Την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσαν οι καταγγελίες που έγιναν σε βάρος 30χρονου δασκάλου Φυσικής Αγωγής σε δημοτικό σχολείο του Ασπροπύργου, που φέρεται ότι παρενοχλούσε μικρούς μαθητές και ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί και παραμένει κρατούμενος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ διατάχθηκε από το υπουργείο Παιδείας ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για την υπόθεση. Διευκρινίζεται πως πρόκειται για αναπληρωτή δάσκαλο και πως ήδη έχει παυθεί από τα καθήκοντά του.

Το χρονικό

Η σύλληψη του 30χρονου, δασκάλου Φυσικής Αγωγής δημοτικού σχολείου του Ασπροπύργου, έγινε χθες το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της περιοχής.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες γονέων ότι παρενοχλούσε, σε κάποιες περιπτώσεις και σεξουαλικά, τα παιδιά τους. Έγιναν αναφορές για κάποιες φράσεις του, για κάποια ακουμπήματα, λήφθηκαν μαρτυρικές καταθέσεις από αστυνομικούς της Ασφάλειας και ακολούθησε η σύλληψη.

Ο 30χρονος οδηγείται σήμερα ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση είναι στο στάδιο της διερεύνησης τόσο από τη Δικαιοσύνη όσο και από την Αστυνομία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δάσκαλος φυσικής αγωγής έχει προσκομίσει και ένα χαρτί στο οποίο εμφανίζεται να έχει αναπηρία και ότι δεν θα μπορούσε να κάνει αυτό για το οποίο κατηγορείται.

«Κλείδωνε τα παιδιά στην τάξη»

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, πολλοί γονείς έχουν κάνει προχωρήσει σε καταγγελίες κάνοντας λόγο για παρενόχληση και κακοποίηση των παιδιών που, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, ανέρχονται στον αριθμό των 50 μαθητών. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν ένα «απλό γαργαλητό».

Πατέρας μαθήτριας μίλησε στον ΑΝΤ1, λέγοντας «είχα παράπονα από την κόρη μου ότι ο δάσκαλος γαργαλούσε το παιδί μου. Πολλοί γονείς κάνανε παράπονα ότι υπήρχαν στα παιδιά τους γαργαλητά και άλλα πράγματα. Πήγαμε στο σχολείο, το ψάξαμε, εκείνος το αρνήθηκε στην αρχή αλλά μετά γνωρίζω ότι το παραδέχτηκε».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο πατέρα, ο γυμναστής «κλείδωνε τα παιδιά στην τάξη με ηλιοφάνεια και δεν τα άφηνε να βγουν έξω, έλεγε πως τα έβαζε τιμωρία». Μάλιστα σημείωσε πως, «επικοινωνήσαμε με τον διευθυντή, δεν γνωρίζει το περιστατικό, είχε δει κάποια πράγματα, είχαν γίνει συστάσεις».

«Έχουμε κάνει καταγγελία και ο κύριος βρίσκεται στο Τμήμα».